изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:31 EEST
СТАРТИРА СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЛИ ПО НЕМСКИ ЕЗИК    
ОбразованиеСтартът на едногодишен квалификационен семинар на тема "Многоезичието в Европа - насърчаване изучаването на повече от един език в училище" бе даден вчера в Добрич.

Организатори са "Гьоте институт" - София и Регионалният инспекторат по образованието. "Радвам се, интересът към семинара беше голям и много трудно направихме така, че групата да се сведе до 18-20 учители по немски език", каза при откриването на обучението Дарина Иванова - старши експерт по чуждоезиково обучение в РИО. "Многоезичието за Европейския съюз е не само пожелание, а основна политика" - каза директорът на "Гьоте институт" Любов Мавродиева. Тя обясни, че идеята на семинарите е да се даде инструмент в ръцете на учителите, за да могат по-ефективно да преподават 2 и 3 езика на учениците.
Квалификационният семинар в Добрич ще бъде воден от Галина Тончева от Велико Търново и Лилия Лечева от Силистра. Те също са учители по немски език, но са обучени за тренерки от "Гьоте институт". Такъв изнесен семинар вече е проведен в Плевен, в момента тече в Пловдив.
Нашите наблюдения показват, че наистина има недостиг на учители по чужди езици и то на добре квалифицирани учители, което е по-големият проблем, каза за НДТ Любов Мавродиева. Според нея, това трябва да се превърне в национална политика. "Трябва да се помисли не само за надграждането на учителите по чужди езици, а за университетското им образование, което у нас не е променяно през последните 30-40 години. А ситуацията е променена" - коментира Мавродиева. По нейно мнение, учителите трябва да са многоезични, да могат да преподават по два и повече езика. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЛИ ПО НЕМСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди