изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:24 EEST
ИЗБРАХА ДОЦ. Д-Р ДИМЧО СТАНКОВ ЗА ДИРЕКТОР НА КОЛЕЖ-ДОБРИЧ    
ОбразованиеС цветя и благодарности изпратиха от ръководния пост доц. Славка Славова. Със 100 000 лева, дадени назаем от колежа на ШУ "Еп. Константин Преславски", са изплатени коледни добавки на всички служители в края на м. г.

С нов директор е от вчера Педагогически колеж-Добрич. На Общо събрание гласувалите 40 негови членове единодушно избраха учебното заведение да бъде ръководено през следващите четири години от доц. д- Димчо Станков. Той е родом от Добрич и е зам.-ректор по учебната работа в шуменския университет "Еп. Константин Преславски", в чиято структура е и колежът.
В началото на събранието бе отчетена дейността на Педагогически колеж-Добрич, за предходния четири годишен мандат. Стана ясно, че учебното заведение е приключило 2007 година с печалба от 164 950 лева. Това е изключителен успех на фона на задълженията на шуменския университет "Еп. Константин Преславски" в края на м. г. - от 1 200 000 лева, в чиято структура и колежът, посочи деканът на Педагогическия факултет проф. Георги Колев. Стана ясно, че Педагогическият колеж е дал на университета на заем 100 000 лева. С тях са платени коледните добавки на всички служители на ВУЗ-а. На събранието бе отчетено още, че за м. г. собствените приходи на колежа в Добрич са повече от държавната субсидия. Посочено бе също, че от 2000 година насам учебното заведение е увеличило приходите си 15 пъти.
"Доц. Славова е човек, който в продължение на години много успешно ръководи това звено на шуменския университет. Тя извърши невероятни чудеса, за да има днес Колеж-Добрич, това лице", каза по време на изказванията деканът на Педагогическия факултет проф. Георги Колев. Той не пропусна да подчертае, че през последните шест години - до избора на ново ректорско ръководство, който бе преди месеци, не е имала подкрепата на управата на университета. Ръководството на колежа прояви завидна далновидност през годините по отношение на специалностите, посочи ректорът на шуменския университет проф. Маргарита Петкова. "Тук винаги са били отворени към това, което е перспективно за колежа, за това резултатите са толкова добри", каза тя. Проф. Петкова посочи и приоритетите на Педагогически колеж-Добрич. Първият е да бъде преименуван в Колеж-Добрич, вторият - усъвършенстване организацията на учебния процес. Третият приоритет е подобряване обслужването на студентите.
При предаването на поста Доц. Славова получи много цветя и благодарности. В емоционално слово тя също благодари на хората, които са я подкрепяли през годините, на колегите си, на бившия и настоящ кмет на Добрич Лъчезар Росенов и Детелина Николова - че винаги са обръщали особено внимание на колежа. Доц. Славова предаде на доц. Станков символите на директорския пост - ключовете от сейфа, в който се съхраняват кандидат студентските тестове и огърлицата на колежа - с пожелание в най-скоро време на нея да пише не ПК /Педагогически колеж/, а КД /Колеж Добрич/.
По предложение на новия директор вчера бяха избрани и зам.-директори на учебното заведение - д-р Божана Байчева, гл. ас. Живка Илиева и доц. Славка Славова. Общото събрание гласува учебният отдел да бъде оглавен от гл. ас. д-р Милена Божкова, а комисията, която ще подготви акредитацията на колежа, да бъде координирана от доц. Добрина Даскалова. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗБРАХА ДОЦ. Д-Р ДИМЧО СТАНКОВ ЗА ДИРЕКТОР НА КОЛЕЖ-ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди