изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:05 EEST
43 ХЕКТАРА НА БИВШИ КАЗАРМИ СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗА БИЗНЕС ПАРК В ДОБРИЧ    
НовиниТова е най-големият в момента терен, който се предлага от община у нас. За реализацията на проекта са нужни около 120 милиона евро


Най-големият терен, който се предлага от община у нас, е в Добрич и е предвиден за изграждане на бизнес парк, съобщиха вчера проектантите му. Те представиха завършения проект за изграждане на бизнес зона на мястото на бившите казарми в Добрич. Той е на площ от 43 хектара. Изграждането му ще става като публично -частно партньорство. Предстои общината да регистрира акционерно дружество с външен инвеститор. Тя ще участва с апортно срочно право на строеж върху земята, която й бе прехвърлена от Министерството на отбраната след закриване на военните поделения. Проектът може да се реализира на два етапа и ще струва общо 120 милиона евро. На първия етап трябва да се вложат 31 милиона евро в периода 2008-2009 г. от външния инвеститор за изграждане на промишлена инфраструктура. Очаква се и държавна субсидия, тъй като инвеститорът ще получи клас "А". На втория етап от 2009 до 2010 г. трябва да се вложат още 90 милиона евро за изграждане на производствените мощности и другите предвидени обекти. Възможно е и финансиране по оперативната програма "Регионално развитие". Очаква се бизнес паркът да започне да генерира печалба от 2019 година.
Проектантите предвижда осигуряване в бизнес парка и на спортни съоръжения, детска градина, юридически, информационни, проектни, канцеларски и други услуги. Според проектантите, там трябва да се изгради газова ТЕЦ, както и предприятия за изработване на опаковки за търговската мрежа и за производство на строителни изделия.
Първото представяне на идеята е било на панаир в Мюнхен преди две години. Предстои неговата презентация и на други национални и международни форуми, съобщи кметът Детелина Николова. Тя посочи, че за разлика от други общини, които също са получили имоти от Министерството на отбраната, общината в Добрич е предпочела да не разпродава терена, а да го реализира като бизнес парк.
 


Сходни връзки

43 ХЕКТАРА НА БИВШИ КАЗАРМИ СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗА БИЗНЕС ПАРК В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди