изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:45 EET
И Валентин Петров изгаря?    
Ред и сигурност
Главният секретар на МВР главен комисар Валентин Петров ще бъде освободен заради скандала с Иван Иванов, който е негово пряко назначение в системата.


Министърът на вътрешните работи Румен Петков вече е взел решение. Това съобщава вестник "Монитор" като се позовава на източници от МВР, предаде БГНЕС.
Иванов беше задържан от служители на ДАНС в понеделник вечерта и обвинен в престъпление по служба от Военноапелативната прокуратура - София. Повод за ареста и обиска на комисар Иван Иванов е диск с почти 30 негови разговора, водени от прима-карта с различни лица, свързани с производството на алкохол и с печатане на фалшиви бандероли в цялата страна. Обискирани са били неговото жилище, служебният му кабинет, вилата му. При ареста Иван Иванов е отрекъл той да е на записите, въпреки че гласът му е характерен, той говори бавно. Иванов отказва да предостави експертен материал за гласов анализ. Законът не може да го задължи да даде такъв материал против желанието му. Иванов се смята за един от най-приближените до главния секретар на МВР Валентин Петров.
Официално Румен Петков заяви късно вчера, че ще подкрепи с всички средства Валентин Петров. Аз ще защитя този свой служител и то много категорично, защото го заслужава с професионализма си и с това, което е направил за повече от две десетилетия в министерството, подчерта министър Петков, цитирано от БТА.
Румен Петков отказа да коментира изявлението на бившия шеф на антимафиотите Ваньо Танов, че Валентин Петров е предложил назначението на Иван Иванов, но добави, че това е поредният опит да се оплюе и дискредитира главният секретар на МВР. По думите на Танов от назначенията във вътрешното министерството, може да се направи извода, че то се мафиотизира.
Иванов е имал контакти с един от босовете на контрабандните канали в Югозападна България, който е бивш митничар, предаде Дарик, като се позова на полицейски източници. По неофициална информация антимафиотът е покровителствал производството на фалшив алкохол както и трафика му извън границите на страната. В момента се установява каква точно е била ролята на Иванов в този вид дейност и дали той е бил на върха на схемата. Вчера се разбра, че са били повдигнати обвинения на още двама служители на МВР във връзка със скандала.  dir.bg
 


Сходни връзки

И Валентин Петров изгаря? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди