изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:02 EEST
22-ГОДИШНИЯТ ТИХОМИР МИХАЙЛОВ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ДОБРИЧ В НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ    
ЛюбопитноБармани мериха сили в наливане и сервиране на бира

22-годишният Тихомир Михайлов от диско-клуб "Звезда" в Добрич спечели втория кръг от Националния шампионат на Stella Artois по наливане и сервиране на бира. Регионалният кръг от надпреварата се проведе вчера в заведение "Дъблин". На второ място се класира 26-годишният Красимир Илиев - също от диско-клуб "Звезда", а трети остана Емил Чавдаров от снек-бар "Лайф". Финалистите, заели първите две места, се класират за участие на Големия финал на турнира през месец септември, когато заедно с останалите регионални победители ще се борят за Голямата награда - участие на международния финал Stella Artois Draught Master Competition в Белгия. Вчера победителите от общо шестимата явили се за участие в надпреварата си поделиха награден фонд от 300 лв., като 150 лв. получи Тихомир, 100 лв. - Красимир и 50 лв. - Емил. Организаторите на конкурса - Българската асоциация на барманите и представителите на белгийската бира, добавиха, че победителят в международния конкурс в Белгия ще получи като награда едноседмична екскурзия до избрана от него дестинация, а класираните на второто и трето място - екскурзии в Европа.
Шестима професионални бармани мериха сили вчера в Добрич в състезание за правилно наливане и сервиране на бира. Преди да започне самата надпревара, състезателите имаха възможността да наблюдават 9-те основни стъпки при наливането и сервирането на бира, които всеки барман трябва да изпълни. Първото и най-важно нещо е, че досегът с чашата е само в областта на столчето ниско долу, следват нейното идеално измиване и охлаждане, като през цялото време логото на чашата трябва да е обърнато към клиента. След това започва наливането на бирата, което отначало е под наклон на чашата от 45 градуса, а след като се стигне до половината - тя се изправя и се отдалечава от крана или бутилката, така че да се получи 3 см пяна, която се отрязва с нож, за да е равна. Преди да се поднесе чашата отново се измива и се сервира на клиента с логото към него, на подложка и задължително с капкосъбирач и финес от страна на бармана. Компетентно жури от трима души - Пенчо Пенчев - президент на БАБ, Емилиян Василев - член на УС на БАБ и Илия Терзийски - представител на марката бира, оценяваха уменията на момчетата. Да участва в надпреварата се яви и 17-годишният Венци Начев, който вече няколко лета поред работел като барман в заведение в Албена и научил много за занаята. Въпреки това той не бе допуснат за участие в състезанието от журито заради ненавършено пълнолетие.
 


Сходни връзки

22-ГОДИШНИЯТ ТИХОМИР МИХАЙЛОВ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ДОБРИЧ В НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди