изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:03 EEST
НЕЗАВИСИМИЯТ ДЕПУТАТ СТАНЧО ТОДОРОВ: "НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАВАТ ЕТНИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ"    
ПолитикаВчера независимият депутат Станчо Тодоров, който всъщност влезе в сегашното Народно събрание като избраник на "Атака", но бе първият отлюспен от групата, за първи път уважи избирателите си чрез пресконференция пред медиите.

Току преди края на мандата народният избраник обясни какво върши в парламента. Като бивш военен, основното, което представи, бе законът за отбраната и актуализирания план 2015 за Българската армия. В словоизлиянията си Ст. Тодоров в детайли и в подробности обяснява различните членове, които се предлагат да бъдат променени. Той заяви, че не е съгласен например с промяната на член от закона, според който военни да могат да бъдат задържани от полицаи. "Разбирате ли до какво може да се стигне - например получил съм заповед да се явя в поделението до 20 минути и ме спре някакъв катаджия. Като офицер имам оръжие. Ще стане някой път така, че задържаният гръмнал задържания" - обоснова се ексвоенният и настоящ народен избраник. Неколкократно той заяви, че не иска да поеме отговорност относно състоянието на армията ни и допълни, че ще настоява в парламента тази отговорност да се поеме от министър-председателя, министъра на отбраната и началника на Генералния щаб. През седмицата депутатите трябва да приемат промените в закона за отбраната и актуализирания план 2015 за БА. Тодоров добави още, че според този план армията ни се унищожава, защото численият й състав трябва да е 32 хил. души. Той добави, че ежедневно по 50 души напускали редиците на армията, а заплатата на един войник била 383 лв. "Според конституцията армията на една държава трябва да осигурява нейната териториална цялост самостоятелно. С такава численост - от 32 хил. души, предвидена в плана, това е невъзможно. Затова ще настоявам за промяна в конституцията" - каза още депутатът. На въпрос какво е становището му за Косово, Тодоров заяви: "Ние не бива да допускаме създаването на такива етнически държави, които никога не са имали държави". Запитан защо не е пътувал с влака София-Кардам до Червен бряг, депутатът каза: "Никой не ме е оповестил. Знаех за този влак, дори исках да бъда началник на този влак. Сами разбирате, че не мога да чета всички вестници, за да разбера кога тръгва влакът".
 


Сходни връзки

НЕЗАВИСИМИЯТ ДЕПУТАТ СТАНЧО ТОДОРОВ: "НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАВАТ ЕТНИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди