изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:44 EEST
10 НОВИ ЛОВЦИ В ШАБЛА    
Лов и риболовТази година десетина души са изявили желание да станат ловци, съобщи за НДТ организаторът в Сдружение “Ловно-рибарско дружество” - Шабла, Павлин Павлов.

В момента авджиите в най-североизточната точка на страната са 330, разделени в 6 дружинки. Жените са 9.

По график ловците ще излязат за преброяване на дивеча тази събота и неделя, но според Павлов, се забелязва леко увеличение на заека и яребицата. Едрият дивеч от десетина години насам е с ниски данни, отчитат местните ловци.

В момента те често прибягват до рибарлъка, тъй като ловният сезон за едър дивеч стартира чак през август, а Шабленското езеро дава добри възможности за улов на щука, шаран, бяла риба и сом.

Резултатите показват, че оттам въдичари се прибират с улов, макар и единични бройки. Месото на щуката е много вкусно и си заслужава да си изпробвате късмета, съветват баш-рибарите. Те съветват още, че добра работа ще ви свърши карбонов прът с дължина около 3 метра. Влакно с диаметър 0,30 м и кука 1,0 са подходящо допълнение към риболовната линия. В края на зимата имате по-големи шансове да изкушите хищника с жива мръвка. Малка каракудка е правилното решение. Със спининга е трудна работа, но щом сте се ентусиазирали да си пробвате уменията, нищо не ви пречи. Ако стръвта или изкуствената примамка са от по-малките размери, очаквайте и атаки на костур по линията. Екземплярите не са едри, затова - ако искате да ги елиминирате в полза на щуката, по-добре заложете на куката нещо от среден калибър. Рибарите обаче съветват да изчакате да дойде истинската пролет и тогава да се отдадете да преследвате водните деликатеси.

 


Сходни връзки

10 НОВИ ЛОВЦИ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди