изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:22 EEST
Възможно е валежите днес да бъдат оцветени в червено или жълто    
ВреметоДнес времето ще остане облачно, ветровито, но без валежи. Минималните температури ще останат положителни от 6 - 7 градуса. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Вятърът, който днес е от бурен до ураганен в планините е с посока юг, югозапад. Причината за силния вятър, който ще продължи да духа и утре, са студените въздушни маси, които се пренасят над цяла Западна Европа от полярните ширини и Гренландия.
България е в предния фронт на това студено нахлуване и съответно преносът на въздушни маси е с южен компонент. Има голяма разлика в температурите между двете въздушни маси - южната с център Африка и северна с център полярните ширини. Това е причината въздушните потоци във височина да бъдат много силни.
Метеоролозите обясниха, че в момента над Северна Африка има силна прашна буря, която изнася фини прашни частици високо в атмосферата. Поради тази причина има вероятност валежът над България да бъде оцветен. Дъждът, който ще вали днес и утре в отделни райони на страната е възможно да бъде с жълт или червеникав цвят, в зависимост от цвета на изнесените в атмосферата прахови частици.
Максималната температура утре ще бъде около 11 градуса. Валежи ще има в Западна, Централна и Източна България във вторник.
През седмицата постепенно вятърът от северозапад ще се усили. В страната ще нахлуе студен въздух. В сряда времето ще остане ветровито с променлива облачност. Не е изключено в планинските райони и в Северна България да превали слаб сняг.
През втората половина от седмицата от четвъртък до неделя, температурите ще се повишат. Отново са възможни превалявания от дъжд. Най-ниски ще бъдат температурите в сряда - между 7 и 12 градуса. През почивните дни температурите постепенно ще се повишават и ще достигнат стойности от 12-17 градуса. За март тези бързи и чести промени във времето са характерни, заради действието на различни циклони, обясниха от НИМХ.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Възможно е валежите днес да бъдат оцветени в червено или жълто | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди