изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:55 EEST
Папа Бенедикт XVI поздрави с Великден католиците по света    
Новини Рим. Папа Бенедикт XVI, главата на Римокатолическата църква, отслужи тържествена меса във Ватикана по случай Великден, който католиците празнуват днес, съобщават световните агенции и информационни канали.

Въпреки проливния дъжд в Рим на площад “Свети Петър” се събраха десетки хиляди поклонници и туристи, които приветстваха папата с аплодисменти и радостни възгласи. След приключване на тържественото богослужение, Бенедикт XVI се обърна към вярващите с традиционното си послание “Urbi et Orbi” и поздрави с Великден всички християни католици по света на много езици, включително български.
В обръщението си папата призова за “решения, които ще съхранят мира за доброто на всички” в Тибет, Близкия изток и Африка.
“Как може да не си спомним някои райони в Африка като Дарфур и Сомалия, измъчения Близък изток, особено Светите земи, Ирак, Ливан и накрая Тибет”. В сряда Бенедикт XVI наруши мълчанието си по кризата в Тибет, като призова за прекратяване на насилието там и отправи апел за “диалог и толерантност”.
Агенция "Фокус"

ВАТИКАНА

 


Сходни връзки

Папа Бенедикт XVI поздрави с Великден католиците по света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди