изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:32 EEST
15 000 лева за главата на застраховател    
Ред и сигурностПолицията разкри организаторите на поръчково убийство на застраховател срещу 15 000 лв. в София.

Задържани са четирима души - поръчител и трима извършители, които са криминално проявени. Потенциалната жертва е бил шеф на една от застрахователните компании в Стара Загора с инициали М. М., който е живеел през последните седмици в София, съобщи директорът на Дирекция “Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция”. Един от задържаните е изучавал навиците на М.М., другото задържано лице е поръчител. Трети от тях е посредник между поръчителя и извършителя. Пламен Василев каза, че са събрани всички доказателства, за да се повдигне обвинение.
Поръчката е била за 15 000 лева, като е имало авансово изплащане на първата вноска от 7500 лева. Убийството е трябвало да се извърши в столицата, като поръчителят не е имал претенции за начина, по който това ще стане, уточниха от МВР. Информацията за подготовката на убийството е получена в края на миналата седмица.
Една от версиите за мотива за убийството е неуредени финансови отношения. Поръчителят и набелязаният са се познавали и са имали съвместен бизнес. Поръчителят има частен бизнес в Стара Загора и в момента работи във фирмите на съпругата си, свързани с търговия.
За потенциалната жертва няма данни да е бил криминално проявен. Той е бил заплашван.
Мярката за неотклонение на четиримата задържани ще бъде гледана във вторник. dir.bg
 
 


Сходни връзки

15 000 лева за главата на застраховател | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди