изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:10 EEST
РОТАРИ КЛУБ ДОБРИЧ ОРГАНИЗИРА ПРОЛЕТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕРЯ    
Ротари/RotaryПръв на благотворителната идея на добричките ротарианци откликна президентът на ПФК "Левски" Тодор Батков, който е и сред поканените да участват в инициативата

На 4 април за първи път в 11-годишната си история от чартирането на Ротари клуб Добрич, ротаранците организират и ще провеедат пролетна благотворителна вечеря. Това разкри за НДТ президентът на клуба Илия Михайлов. "Идеята ни е чрез търга и томболата, които ще организираме по време на вечерята, да съберем средства, с които да изградим многофункционална спортна площадка в града" - разказа още Михайлов. За целта ротарианците събират предимно предмети със спортна насоченост и на изкуството, които ще бъдат разиграни на търг. Пръв на благотворителната идея на Ротари клуб Добрич е откликнал собственикът на ПФК "Левски", който е изпратил за търга оригинална топка на клуба с подписите на играчите на тима. Сред тези, които са обещали да дарят различни предмети за търга, са ЦСКА, Българският футболен съюз, Българската федерация по волейбол, както и президентът на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова. "Свои фланелки с автографи ще ни изпратят и Светльо Тодоров, който в момента е състезател на английския клуб "Чарлтън", Даниел Пеев, който понастоящем е състезател на волейболния тим на ЦСКА и вероятно ще влезе в състава на волейболния ни тим за Олимпиадата в Пекин като либеро. Чакаме фланелка и на Светльо Петров, който играе във футболен отбор в Казахстан" - каза още Михайлов.
Досега ротарианците в Добрич, със средства събрани от благотворителните им инициативи, успяха да съградят и изографисат храм в гробищния парк на града, възстановиха изцяло емблематичната за Стария Добрич часовникова кула, като по техен проект на всеки кръгъл час от камбанарията на кулата се разнася и химнът на Добруджа "О, Добруджански край". Сред първите им реализирани благотворителни идеи съвместно с Ротари клуб Берлин бе изградената многофункционална спортна площадка в дома за отглеждане на деца и юноши, лишени от родителски грижи, "Дъга". Пред завършване в момента е проектът им за възстановяване на обществена чешма в реновираната част на градския парк в близост до спортен комплекс "Изида".
Благотворителната пролетна вечеря ще се проведе на 4 април, като сред поканените са Иван Славков - Батето, Тодор Батков и редица други известни личности.
 


Сходни връзки

РОТАРИ КЛУБ ДОБРИЧ ОРГАНИЗИРА ПРОЛЕТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕРЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди