изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:49 EEST
СПИРАТ ВОДАТА НА ДЛЪЖНИЦИ    
Новини"ВиК" - Добрич започва масови прекъсвания на водоподаването на некоректните си абонати, съобщи за НДТ управителят на дружеството Величко Василев. "Съгласно нормативната уредба имаме право да прекъсваме абонатите, които имат натрупани  задължения към нас.

Все още имаме да събираме около 7 млн. лв. Имаме вече на територията на областта прекъснати абонати, като водоподаването им ще бъде възстановено след издължаване на сумите за потребена вода. Има такива битови абонати, които са натрупали сметки за неплатена вода от порядъка на 1000-1500 лв." - каза още Василев.
Вече две години и половина дружеството използва и други възможности за събиране на лошите си вземания - редовно се завеждат изпълнителни дела спрямо некоректните абонати, добави Василев.
В същото време вече е факт и първият частен ВиК - оператор в областта. С разрешение на ДКЕВР като такъв е определена фирма "Екопроект С" ООД, представлявана от русенеца Цветан Георгиев, чиято фирма има изграден жилищен комплекс в землището на Рогачево. В качеството си на инвеститор фирмата е получила от Басейнова дирекция - Варна разрешително за използване на сондаж и е изградила и водопроводна мрежа на територията на комплекса. До дни се очаква ДКЕВР да определи и цената, по която "Екопроект С" ще продава водата на своите абонати.
 


Сходни връзки

СПИРАТ ВОДАТА НА ДЛЪЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди