изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:31 EEST
ПО ПРОЕКТ ЩЕ ИНТЕГРИРАТ МЛАДИ РОМСКИ ТАЛАНТИ    
НовиниПроектът на община Добрич "Интегрома" ще получава финансиране по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщи вчера кметът Детелина Николова.

Той вече е одобрен. Предстои на 28 март да се подпише договорът за отпускането на безвъзмездната помощ от 80 000 лева. Проектът ще се изпълнява от общината в партньорство с читалище "Романо дром". В продължение на 19 месеца ще бъдат изпълнявани дейности за развитие и интеграция на млади таланти от ромски произход в областта на науките, изкуствата и спорта с активното участие и подкрепа на техните родители и учители, обясниха от кметството. За периода от месец април тази година до ноември 2009 в проекта ще участват 40 деца, 75 родители и 16 учители. Децата са на възраст от 8 до 13 години. Те са  ученици от основните училища - донори - "Й. Йовков", "П. Волов", "Н. Вапцаров" и "От. Паисий". Те ще могат да кандидатстват и да продължат образованието си в среднообщообразователните приемни училища - "Кл. Охридски", "Д. Габе", "Г. Раковски" и Хуманитарна гимназия. Дейностите по проекта предвиждат и изграждане на интеграционен център за създаване на благоприятна мултикултурна среда. Той ще се помещава в ОУ "Отец Паисий" и ще бъде оборудван с технически, учебни и образователни средства. С децата и родителите ще работят учители от приемните и донорски училища, психолози, ромски медиатори, педагогически съветници, експерти по образование. Заложената методика ще се основава на проучване, анкетиране, консултиране, обучение. През тази седмица ще бъде подписан договор за изпълнението на проекта между община Добрич и МОН, Дирекция "Структурни фондове".
 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТ ЩЕ ИНТЕГРИРАТ МЛАДИ РОМСКИ ТАЛАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди