изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:37 EEST
ХОРАТА НА ГЕРБ В РЪКОВОДСТВОТО НА НСОРБ НЯМА ДА РАБОТЯТ ДО СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ    
НовиниНапускането на Общото събрание не бе по сценарий, заяви кметът на Добрич Детелина Николова

Петимата представители на ГЕРБ, избрани в Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, няма да вземат участие в работата на ръководството му докато няма съдебно решение по легитимността на общото събрание и избора. Това заяви вчера пред журналисти кметът на Добрич Детелина Николова. Тя бе най-спряганият конкурент на Дора Янкова за председателското място на сдружението на общините като представител на ГЕРБ. Детелина Николова бе сред напусналите заседанието кметове и председатели на общински съвети. Тя подчерта, че сред тях е имало не само кметове и общински председатели на ГЕРБ, но и независими, и на десни партии. Нямаше такъв сценарий, бе категорична Николова, която в миналия мандат бе зам.-председател на УС на НСОРБ. До напускането се стигнало заради решението на залата при избора на ръководството на сдружението да няма дебати, а всички предложени на регионалните събрания да бъдат включени в Управителния съвет и Контролния съвет на сдружението. "Без да разсъждава, може би, защото някои делегати бързаха да си ходят,  аудиторията гласува "за". Това лиши Общото събрание от правото да дебатира и да допусне нови предложения за членове на управителните органи", обясни Д. Николова. Поради липсата на дебат не само не е имало възможност за нови предложения, но и предложените не са могли да си направят отвод. Така в Управителния съвет на НСОРБ, макар и след напускането им от залата, са били избрани петима, издигнати от ГЕРБ, кметове и общински председатели, включително и Д. Николова. Другите,  издигнати от регионалните събрания и избрани в УС са кметовете на Видин Румен Видов, на Бургас Димитър Николов, на Пловдив Славчо Атанасов и председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.
Недоверие в легитимността на Общото събрание е породил и фактът, че е имало разлика от 92 делегати между отчетените от мандатната комисия и гласувалите предложението да няма дебати. Както и отказът на председателстващият събранието да се извърши ново преброяване.
"Прекъсването на събранието и напускането ни не бе инсценирано. Ние искахме да има дебати по същество, да се покаже, че след промените на устава на НСОРБ с участието на представители на двата органа на местно управление - кметове и общински съвети, по-добре могат да се обсъждат проблемите", обясни Д. Николова. Тя каза, че след като ГЕРБ ще атакува легитимността на събранието и избора на ръководните му органи, то избраните от ГЕРБ в ръководството на сдружението няма да вземат участие в работата му. "Ние не саботираме работата на Управителния съвет. Той може да взема решения и без нас", допълни Николова. Сдружението го има и ще го има, не смятам, че общото събрание ще се атакува заради някакво алтернативно сдружение, заяви тя. И добави, че НСОРБ отстоява своите интереси и трябва да продължи своята работа, но като взема най-добрите възможни решения. По повод изказването на лидера на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов, че сдружението не работи, Д. Николова обясни, че приема това като политическо изказване.
Тя смята, че ако е имало малко здрав разум, е нямало да се случи така, че колегите й да вдигат картите за гласуване и да бързат да си ходят. За жалост, такава е местната власт у нас. Ако искаме да сме развиващо се общество, трябва да сме отговорни, мислещи и знаещи, каза още тя.
 


Сходни връзки

ХОРАТА НА ГЕРБ В РЪКОВОДСТВОТО НА НСОРБ НЯМА ДА РАБОТЯТ ДО СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ХОРАТА НА ГЕРБ В РЪКОВОДСТВОТО НА НСОРБ НЯМА ДА РАБОТЯТ ДО СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2008-03-26 @ 08:36 EET
Много важно!Тая да не се е взела на сериозно и да си е мислилила да влиза в ръководството???

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди