изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:28 EEST
ГЛОБА ЗА НЕЗАКОНЕН ВНОС НА АВТОМОБИЛИ    
Ред и сигурностГлоба от 3 000 лв. и да заплати 14 600 лв., колкото е стойността на внесените от него „Форд Ескорт”, „Сеат Толедо” и „БМВ”, постанови Окръжният съд в Добрич на Красимир Н. Станков от Сливен.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че ползвал преправен задграничен паспорт и пасаван с невярно съдържание при три излизания и влизания в страната и при оформяне на вноса на автомобили през 1999 г. и 2000 г.

Делото срещу Станков е внесено в края на 2007 г. и се гледа при съкратена съдебна процедура, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич. 

Държавното обвинение твърди, че 39–годишният Станков се е снабдил от неизвестно по делото лице със задграничен паспорт на името на друг гражданин на Сливен. Той подменил снимката в документа и използвал преправения паспорт за пътувания в чужбина, като при всяко преминаване на границата на страната се отразявало името на другото лице. На 31 декември 1999 г. Станков влязъл през ГКПП – Дуранкулак, без знанието и разрешението на надлежните органи на властта, като представил преправения документ и го използвал при съставянето на документите за внос на лек автомобил „Форд Ескорт”. На 20 януари 2000 г. сливенчанинът преминал ГКПП – Дунав мост с чуждия паспорт и попълнил данните от него в документите за оформяне на митническия режим за внос на „Сеат Толедо”. На 26 октомври 2000 той използвал пътен лист /пасаван/, издаден на името на собственика на паспорта, за да влезе в страната през ГКПП – Дуранкулак. Данните от пасавана са вписани в митническите документи за внос на „БМВ”.

Станков се е признал за виновен при разпита му в досъдебното производство. Разследването е установило, че той не е заплатил дължимите на държавата митнически сборове за вноса на автомобилите.

Съдебното досие на Станков показва, че той е осъждан и криминално проявен. От края на 2000 г. не е напускал страната и живее в Сливен, но не работи.

До влизане в сила на присъдата на Добричкият окръжен съд той остава с мярка за неотклонение „Подписка”. НДТ

 


Сходни връзки

ГЛОБА ЗА НЕЗАКОНЕН ВНОС НА АВТОМОБИЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди