изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:29 EEST
ВАНЯ И ИВЕЛИНА БЛЕСТЯТ НА ПЪРВА ПРОЛЕТ С ОТЛИЧИЯ    
СпортНа платото край град Шумен се проведе традиционното за шуменския клуб „Мадарски конник” състезание по ориентиране „Първа пролет”.

Тази година спортната проява бе проведена с помощта на електронна система „Спорт идент”, която е притежание на шуменци. За закупуването й помощ е оказал производителят на спортно облекло „Сивен”.

От клуб “Добротица” ни информираха, че Шуменското плато представлява равнинен терен, осеян с множество дълбоки ями, които се наричат понори. Гората е предимно широколистна с много добра проходимост. Повече от 50 години в тези райони се провеждали състезания по ориентиране. Макар това да е било първото за пролетния сезон състезание, маршрутите били сравнително дълги и подложили на изпитание физическите способности и техническите умения на състезателите.

За участие в състезанието се събрали повече от 120 състезатели от Варна, Ямбол, Търговище, Добрич, София, Нови пазар, Шумен и др.

Добричлии участвали с 8 състезатели в групи М 14, Ж 16, Ж 18, М 18, М 35, Ж 45 и М 45. Всички състезатели на “Добротица” завършили  успешно маршрутите, но до грамоти и награди  успяха да достигнат само две състезателки. Най-добре се класира отличната ни състезателка Ваня Банкова от ФСГ „Васил Левски”, която зае второ място в групата при Ж 18. През 2007 г. тя има два бронзови медала от държавното първенство по коло и по ски ориентиране. Ивелина Илиянова  при Ж 16 от ЕГ „Гео Милев” успя да надмине доста свои съпернички и се класира на трето място.

Много добре се справил и Димитър Иванов от ЕГ „Гео Милев”, който изостанал само на няколко минути от първия състезател на дългия повече от 7 км. маршрут, но заел 5-ото място, като оставил доста свои противници зад себе си. Елона Георгиева Ж 16 също се класирала на 5-о място. Славчо Славчев при М 14, Милен Цонев при М 35, Калинка Ненова при Ж 45 и Красимир Ненов при М 45 завършили успешно, но не успели да влязат в призовата тройка.

“Заедно с участието в състезанието, беше направена и рекламна кампания за подготвеното за 29 и 30 март двудневно състезание по ориентиране за купа Добрич. Уточнена беше организацията на състезанието, като и тази година ще помагат съдии от „Академик” Варна”, които ще донесат норвежката електронна система „Емит”. Тя се състои се от електронни станции, които се поставят заедно с контролните точки. Състезателите носят чипове, на които автоматично става запис при поставяне в станцията на номера на КТ и времето на преминаване. На финала компютър разчита информацията и прави разпечатка на всеки състезател”, заяви за НДТ Красимир Ненов. НДТ

 

 


Сходни връзки

ВАНЯ И ИВЕЛИНА БЛЕСТЯТ НА ПЪРВА ПРОЛЕТ С ОТЛИЧИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди