изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:46 EET
Израел подписа социално споразумение с България    
Новини България и Израел ще си сътрудничат в областта на социалната сигурност.

В Израел бяха подписани и споразумения за икономическо сътрудничество между двете страни. Документът ще засегне около 10-12 хиляди български евреи с право да работят в Израел. Това е първият международен договор между двете държави в областта на социалната сигурност.
България уважава правото на израелския народ на мирен живот и просперитет и подкрепя преговорите между израелското правителство и палестинската власт, като единствено възможно средство за постигане на мир в региона. Това заяви президентът Георги Първанов, цитиран от Дарик, по време на срещата си с израелския президент Шимон Перес.
България осъжда проявите на екстремизъм, които засягат мирното население, заяви президентът Георги Първанов. По думите му неговата визита в Ерусалим се осъществява в ключов момент - в годината, в която се навършват 60 години от основаването на Израел и 65 години от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Тези две събития придават символизъм на това посещение и ще дадат мощен импулс за развитието на двустранните отношения, подчерта Първанов.
Шимон Перес отвърна, че оценява високо поведението на България, която спасява голяма част от своите евреи по време на Втората световна война.
Българският държавен глава разгледа мемориала на Холокоста „Яд Вашем”, построен през 1953 година в памет на евреите, загинали през Втората световна война. "Дълбок поклон пред светлата памет на жертвите на Холокоста, най-ужасното престъпление на 20-и век. Признателност за праведниците на народите, който се противопоставиха на това масово унищожение", написа президентът Първанов в почетната книга на мемориалния комплекс.  dir.bg
 
 


Сходни връзки

Израел подписа социално споразумение с България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди