изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
РОТАРИАНЦИТЕ В ДОБРИЧ ЩЕ РАЗИГРАВАТ НА ТЪРГ ТОПКАТА ОТ МАЧА МЕЖДУ "ЦСКА" И "ОМОНИЯ" - КИПЪР    
Ротари/RotaryПред НДТ - президентът на Ротари клуб Добрич Илия Михайлов

- Г-н Михайлов, какво е ротарианството?
- Ротарианството е организирана работа в полза на обществото. Тук е моментът да отбележа, че през всичките си години от съществуването си нашият клуб в Добрич е провел редица инициативи.
- Как стигнахте до идеята да бъде изградена спортна площадка?
- В поредица от сбирки обсъждахме различни идеи каква да бъде целта на първата пролетна благотворителна вечеря по рода и накрая всички единодушно се обединихме около предложението за изграждане на многофункционално спортно игрище. Целта ни е да създадем условия за спорт в града, така че децата да могат да играят навън и по-малко време да са в задимените дискотеки, например. Игрището ще се намира на ъгъла на улиците "Батовска" и "Н. Петков", като ще бъде достъпно за всички и заедно с децата там ще могат да  спортуват в свободното си време и техните родители. Надяваме се до края на годината да приключим с реализацията на проекта си. Първоначално там ще може да се играе футбол и волейбол и с перспектива - баскетбол и редица други спортове.
- Какви са новите попълнения в колекцията от предмети, които ще бъдат разиграни на благотворителния търг?
- Сред новите неща, които вече ни предоставиха, са фланелката с подпис на националния състезател по волейбол и бивш възпитаник на волейболната ни школа Даниел Пеев, фланелка на нашия съгражданин, който играе в английския тим "Чарлтън" - Светослав Тодоров. С радост държа да отбележа не на последно място, че вече имаме и оригинална топка на "ЦСКА". Всъщност това е топката, с която тимът игра миналата година мача срещу кипърския "Омония" и го отстрани в турнира за купата на УЕФА.
Имаме уверението още на българската федерация по волейбол, че ще ни изпратят оригинална топка на националите ни по волейбол, който тази година ще участват и на олимпийските игри в Пекин със сертификат. От БФС ни обещаха да ни предоставят топка и фланелки с подписите на най-изявените ни футболни национали.
- Кого сте поканили да присъстват на проявата на клуба?
- Разпратили сме покани до президентите на всички Ротари клубове в страната, поканили сме кметовете от областта, както и областния управител. Сред тези, които сме поканили, са ротарианците от Мангалия, Констанца и Кълараш, покани сме разпратили до редица видни личности - председателят на ДАМС - Весела Лечева, президента на БОК - Стефка Костадинова, президентите на двата гранда - Александър Томов и Тодор Батков, президента на БФС Борислав Михайлов, на волейболната ни федерация - Йордан Лазаров, председателя на парламентарната комисия за младежта и спорта Васил Иванов - Лучано, легендата на българския футбол - Димитър Пенев, и не на последно място - Иван Славков - Батето. Водещ на благотворителната ни вечеря ще бъде Иван Балсамаджиев.
 


Сходни връзки

РОТАРИАНЦИТЕ В ДОБРИЧ ЩЕ РАЗИГРАВАТ НА ТЪРГ ТОПКАТА ОТ МАЧА МЕЖДУ "ЦСКА" И "ОМОНИЯ" - КИПЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.52 секунди