изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:26 EEST
СТАЧНА ГОТОВНОСТ НА МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ    
НовиниРаботниците и служителите в добричките млекопреработвателни предприятия "Фама" и "Сердика" са готови да обявят стачна готовност, заяви за НДТ регионалният координатор на КНСБ в Добрич Гинка Василева.

Поводът за стачните действия е изтеклият Колективен трудов договор. "Още миналата година, през октомври бяхме депозирали в централата на "Фама", която е собственик и на "Сердика", искане за среща, за да започнем преговори по сключването на нов Колективен трудов договор /КТД/, който бе изтекъл. Заедно с колегите от КТ "Подкрепа" проведохме една среща с тогавашния изпълнителен директор В. Зарев, по време на която уточнихме проекта за КТД. Зарев ни отговори, че ще насрочим дата за преговорите през февруари тази година, след като бъде изготвен вътрешният правилник за трудовия ред във фирмата. Междувременно във фирмата настъпиха структурни промени и Зарев не е вече изпълнителен директор. Новият изпълнителен директор е Дорел Раду, но не сме влезли в контакт с него досега. Завеждащият отдел "Човешки ресурси" - Жекова, ни заяви, че след приключването на кадровите промени, ще имаме дата за преговори, но такава все още не е насрочена. Миналата седмица работниците, които са между 350-370 души общо - в двете предприятия, спряха работа за 1 час предупредително. Исканията, които ще поставим при сключването на КТД, са свързани със социалната политика на работодателя и компенсация на заплатите на хората след въвеждането на плоския данък. Проблем е например липсата на осигурен транспорт за първата смяна. Друг социален момент е спирането на ваучерите за храна на хората" - разказа Г. Василева. Днес ще има среща в централата на КНСБ, на която ще се реши дали да бъде обявена стачна готовност и да се премине през следващата седмица към ефективни стачни действия.
От централата на компанията, която се ръководи от испански инвестиционен фонд, заявиха, че през следващата седмица ще има заседание на Борда на директорите, на което ще бъдат обсъдени всички проблеми.
 


Сходни връзки

СТАЧНА ГОТОВНОСТ НА МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди