изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:33 EET
Паднала последната защита на Петков    
НовиниВътрешният министър Румен Петков почти сигурно ще се раздели с поста си. С него от МВР ще си отидат и всички, дискредитирани по някакъв начин от скандала, който тече вече седмица.

Това прогнозират пред вестник "Дневник" източници в управляващото мнозинство, предаде БГНЕС. Според тях паднала и последната защита на министъра, след като лидерът на ДПС Ахмед Доган взел решение да бъде жертван, за да не се срути цялото правителство. Промяната в кабинета щяла да бъде направена скоро, но не е ясно дали ще засегне само силовото ведомство.
Румен Петков "гори", неизбежно е, след като пред свои приближени в последните дни Доган е заявил, че за да се загаси пожарът на скандала и да не падне правителството, трябват радикални мерки и смени на всички замесени. За решението дали Румен Петков да остане във властта се чакала тъкмо думата на лидера на ДПС. Нека мине рожденият ден на Доган в събота и разговорът по темата ще започне, казали депутати пред изданието. Според тях вътрешният министър вече не бил в толкова топли отношения с Доган. Според член на вътрешната комисия на парламента пък Ахмед Доган имал информация, че бивш началник от службите, близък до опозицията, разполагал с данни, дискредитиращи ДПС, и те можели да излязат наяве в хода на скандала.
Пред медиите обаче Доган не разкри чувствата си. След вчерашната си среща с Ердоган, на която били разглеждани само "бизнес въпроси", Доган заяви, че "сигурно премиерът е прав", като казва, че ставащото в МВР е оздравителен процес.
Очаквам окончателната оценка на Военна прокуратура и не бих искал да коментирам, защото аз за разлика от други не съм компетентен, уточни лидерът на ДПС. Едва ли обаче военните прокурори ще се изкажат до пък и в следващите дни след събота, когато Доган пораства с още една година.
Запитан кога ще има среща на лидерите от тройната коалиция, Ахмед Доган отговори, че това ще стане следващата седмица без да коментира дали тогава ще се обсъждат промени в правителството. На свой ред, също след среща с Ердоган, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски изтъкна, че от медиите научава за предстоящите срещи на тройната коалиция и те ще се случат, когато се реши.
dir.bg
 


Сходни връзки

Паднала последната защита на Петков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди