изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 12:07 EEST
ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НАЖЕЖИ СТРАСТИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоСесия на Общинския съвет на община Добричка се проведе вчера.

Съветниците приеха отчет за изпълнение на дейностите на общинската програма за закрила на детето за м. г. и програма за настоящата година. От отчета става ясно, че през 2007 г. е работено по 20 случая на превенция на изоставянето на деца и тяхната реинтеграция. Предотвратено е изоставянето на 4 малчугани, пет са успешно реинтегрирани в биологичните си семейства, а 7 са осиновени. През годината два са случаите на връщане на момичета от община Добричка от страни от ЕС, станали жертва на трафик и склоняване към проституция. На територията на общината през 2007 г. не са регистрирани просещи деца. В отчета се посочва, че от м. г. домът за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Добруджанче" в с. Овчарово премина на общинско подчинение. През годината е подобрена материалната база, повишена е професионалната квалификация на персонала.
Съветниците приеха План-програма за дейностите, организирани от читалищата и основните училища в населените места, посветени на Празника на общината. Не без дебати премина гласуването на Общинска програма за опазване на околната среда за периода 2008-2012 година. Според Димитър Чернев от ГЕРБ, в програмата не е посочено какво е състоянието на водоемите в общината, липсва информация за сметището, което ще се изгради в с. Стожер. Общинският съветник попита дали то е необходимо, след като други общини в областта смятат да изграждат завод за преработка на отпадъци. Димчо Маринов от "Атака, БСД, ВМРО-БНД" посочи, че сметосъбирането е голям проблем за общината, нивите са пълни с отпадъци. Той каза още, че в страната има бум на разсадници, а в община Добричка има само един такъв - в с. Дончево. "Общината е пропиляла възможността да участва за изграждането им по проекти, а от това се печелят много пари" - посочи Маринов. Той допълни, че в плана за действие към програмата в много голяма част като източник за финансиране е посочен само общинският бюджет.
Страстите по време на заседанието се нажежиха при разглеждането на докладни записки за разпореждане с недвижими имоти частна общинска собственост, намиращи се в землищата или регулацията на няколко села. Общинският съветник от ГЕРБ заяви позицията на партията - че е против продажбата на земеделска земя в общината. По данни на Димитър Чернев, става дума за продажба на почти 1 000 декара. "Ще продадем земята до края на мандата... После ще закрием общината ли?" - попита той. Според Димчо Маринов, продажбата на земя сега е неизгодна. Той каза още, че решенията за това се вземат само от кметовете на селата и кметския съвет, а хората не знаят. "Кметовете и наместниците са притиснати, за да влизат приходи в общината" - категоричен бе Маринов. Кметът Петко Петков заяви, че няма никакъв натиск и че такъв няма да упражнява и занапред. Той посочи, че кметовете и кметските наместници сами решават проблемите на селата.
На сесията съветниците гласуваха отдаване под наем на обособени части от автоспирки в селата Бенковски и Одърци. Решено бе отпускането на средства за издръжка на футболни клубове през настоящата година. Взето бе решение община Добричка да се побратими с община от Одеска област на Украйна. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НАЖЕЖИ СТРАСТИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НАЖЕЖИ СТРАСТИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2008-03-28 @ 15:43 EET

znae li nekoi ot tazi obstina izobsto kakvo pravi tam ?

kolko imota stoiat po selata - obstinski i chakat nekoi da si mrydne zadnika za da se pusnat o tyrgove i da se poiavat investitori gotovi da vlojat  pari  v obstinata ?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди