изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:38 EEST
МИНИСТЪР Н. ВАСИЛЕВ ПРЕДСТАВЯ ЕЛЕКТРОННА ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
НовиниДнес от 11 часа в областна администрация министърът на държавната администрация и административната реформа, заедно с експерти, ще представи резултатите по проекта на МДААР за изграждане на Пилотната интеграционна система на електронна област (ПИСЕО).

Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. За участие във форума, който ще бъде открит от областния управител на Добрич Динчер Хаджиев и министър Николай Василев, са поканени областни и зам.-областни управители, кметове на общини от област Добрич, ръководители на териториални структури на централната администрация, представители на браншови организации, ИТ експерти от административните структури в областта. Проектът стартира през септември 2006 г., когато след публична процедура МДААР възложи на консорциума "ЦАПК - Сиела" изграждането на ПИСЕО. Договорът - на обща стойност 2 199 880 лв., включва пилотното изграждане на три "електронни области" (Бургас, Добрич и Стара Загора). Целта на проекта е чрез неговата реализация да се подпомогнат администрациите на регионално ниво да комуникират помежду си по електронен път и да използват съвременните технологии за предоставяне по електронен път на качествени, икономически ефективни и лесно достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса, добавят още от пресцентъра. Регионалните портали на е-правителството са достъпни на адреси: http://oadobrich.egov.bg; http://oaburgas.egov.bg; http://oastzagora.egov.bg. В рамките на проявата управителят на ЦАПК "Прогрес" Пламен Матеев ще представи пилотната интеграционна система на електронна област Добрич, ще бъде направена демонстрация и ще се покаже функционалността на регионалния портал на електронното правителство в Добрич.
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР Н. ВАСИЛЕВ ПРЕДСТАВЯ ЕЛЕКТРОННА ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди