изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:09 EEST
ДОБРИЧЛИЯ - ЗАДЪРЖАН ЗА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНА ПЕДОФИЛСКА МРЕЖА    
Ред и сигурностДвама българи, членове на международна педофилска мрежа, са задържани от служители на ГДБОП, съобщава сайтът на МВР.

 Това са добричлията Б. С. /22 г./ и 44-годишният софиянец В. Т. Акцията е проведена в рамките на международната операция "Сантяго" на 26 март от служители на ГДБОП и на сектор "БОП" при областна дирекция "Полиция" - Добрич, съвместно със Столична следствена служба. Операцията е  координирана от Прокуратурата и Гуардия Сивил - МВР на кралство Испания. Действията на българските правоохранителни органи са проведени под наблюдението на ВКП и Софийска районна прокуратура.
Установено е, че В. Т. и Б. С. са част от международната мрежа, обменяща файлове със сексуални издевателства над деца, в която са установени педофили от 22 страни. В хода на акцията от дома на 44-годишния мъж са иззети два компютъра, твърд диск и над 100 оптични дискове. При първоначалния оглед са установени и два терабайта материали с порнографско съдържание, разпространявани чрез торенти и други Peer to peer клиенти. От дома на Б. С. в Добрич са иззети компютърна конфигурация, твърд диск и оптични носители.
Срещу мъжете е образувано следствено дело за разпространение и притежание на порнографски материали с участието на деца по чл.159, ал.4 и ал.6 от НК. На В. П. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.
Продължават оперативно следствените действия на антимафиотите и Столичната следствена служба за пълното документиране на престъпната дейност на педофилите. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ - ЗАДЪРЖАН ЗА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНА ПЕДОФИЛСКА МРЕЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди