изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:39 EEST
Симеон не може да стане цар на Европа    
Европейски съюз
Белгийският външен министър Карел де Гухт призова да се ограничат правомощията на поста председател на Съвета на Европейския съюз, който трябва да бъде създаден през 2009 г., предаде Франс прес, цитирана от БТА.


"Личността, която ще бъде определена за председателския пост, не бива да бъде от страна, освободена от участие в ключови европейски проекти, като Шенгенското пространство, еврото или Хартата на основните права", каза белгийският външен министър. Той подчерта, че кандидатът, който ще бъде посочен от държавните и правителствените лидери на ЕС, трябва да бъде "точно и само" председател на Съвета на ЕС, а не президент на Европа.
Лисабонският договор, който е в процес на ратификация от 27-те страни в ЕС, предвижда да се създаде поста председател на Съвета на ЕС. Европейските лидери се надяват договорът да бъде ратифициран до края на 2008 г. и да влезе в сила на 1 януари 2009.
Условията, поставени от Карел де Гухт, изключват като кандидат бившия британски премиер Тони Блеър и датския премиер Андерс Фог Расмусен, споменавани сред възможните претенденти за бъдещия президентски пост в ЕС. Великобритания и Дания не са приели общата европейска валута - еврото. Не може да бъде номиниран и българският експремиер Симеон Сакскобургготски, също споменаван напоследък, особено у нас. България остава извън Шенгенското пространство и Еврозоната поне до 2011 г.  dir.bg
 


Сходни връзки

Симеон не може да стане цар на Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди