изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:42 EEST
КАНЯТ НОСИТЕЛИ НА ГРАН ПРИ НА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА "САРАНДЕВ"    
ОбществоНосителите на Гран при през годините ще бъдат поканени да участват в тазгодишното 20-о издание на европейския поп-рок конкурс "Сарандев" в Добрич, съобщи за НДТ вр. и. д. директор на младежки дом "Захари Стоянов" Мими Иванова.

Конкурсът ще се проведе на 14, 15 и 16 май. Първият етап ще приключи на 21 април. Дотогава ще се приемат заявки на желаещите да участват, след което комисия ще реши кои да бъдат допуснати във втория етап. Право да продължат ще имат по 15 души във всяка възрастова група в категорията "индивидуален изпълнител" и по 10-тина - в категорията "авторска песен". В конкурса "Сарандев" участват млади таланти на възраст от 11 до 30 години, разпределени в три възрастови групи - от 11 до 15 години, от 16 до 19 години и от 20 до 30 години.
Вече са факт и първите заявки за участие в музикалната надпревара. Желание да представят таланта си са заявили 25-30 младежи от 10 български града. Има такива и от чужбина - Узбекистан, Румъния и Беларус, очакват се и от Грузия и Гърция. Интерес има проявен и от млади певци от Италия и Франция. Участниците ще бъдат оценявани от жури, в състава на което влизат и представители на чуждестранните държави. Някои от тях са познати от предни години, сред новите ще е композитор от Букурещ. Организаторите от младежки дом "Захари Стоянов" засега пазят в тайна името на председателя на журито.
Първото издание на конкурса е на 29 април 1988 година, тогава той е за авторска песен. В него участват и гости от Дания, Чехословакия и бившия СССР. От 1991 година надпреварата е за поп-рок изпълнители. Голямата награда "Сарандев" /Гран при/ е учредена през 1998 г. - на името на създателя на конкурса Георги Сарандев. За първи път е връчена през 1999 година - на Августина Атанасова от Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

КАНЯТ НОСИТЕЛИ НА ГРАН ПРИ НА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА "САРАНДЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди