изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:49 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА КАКВИ СА КРИТЕРИИТЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ ОТ НОЩНА КЪМ ДНЕВНА ТАРИФА НА ЕЛЕНРГИЯ В СМЕТКИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ?    
ОбществоПита читателят на вестника ни Иван Светославов

В редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" получихме жалба от Иван Светославов от Добрич - ул. "Л. Каравелов" бл.4, вх. "Б", ап.5, в която нашият съгражданин изразява недоволството си от качеството на услугите, които предоставя "Е.ОН - България". В жалбата си г-н Светославов пише: "В платежните документи за последните три плащания на еленергия, обхващащи периода 13.10.2007 г.-17.01.2008 г., констатирах, че вместо реално консумираната еленергия ми се начислява "служебна" такава /без показания "старо"/"ново"/, определена по неизвестни критерии. Очаквах, че това са своеобразни авансови плащания и че т.нар. "изравняване" ще бъде направено към 31.12.2007 г. Това не стана, напротив, след поредното плащане през февруари установих съществено разминаване между показанията на електромера и начислената през периода енергия. Разминаването се състои в прехвърлянето на 176 kWh от нощната към дневната тарифа. В центъра за обслужване на граждани ми обясниха, че тази "операция" се извършва "автоматично от компютър без тяхна намеса и се дължи на това, че е постъпило искане за проверка на часовника, превключващ тарифите, който показвал нереално време. По този начин за периода април-май 2007 семейството ми е ощетено с разликата в тарифите за дневна и нощна енергия за 35 kWh, а за периода май-декември - с други 176 kWh. Поради това считам, че тези неправомерни действия са практика на "Е.ОН България АД" - пише в жалбата си И. Светославов. Гражданинът пита на какво нормативно основание се извършва интервенция в отчетените от търговски електромер количества дневна и нощна енергия при доказано изправен електромер? На какво основание се счита, че неточното време на часовника ощетява "Е.ОН - България" и облагодетелства потребителите, а не обратното? Какви са критериите за прехвърляне от нощна към дневна тарифа на еленргия в сметките на потребителите? И. Светославов е подал по случая жалба и до председателя на ДКЕВР.
Въпросите на читателя ни отправихме към пресцентъра на компанията, откъдето ни отговориха следното: "Клиентът е подал жалба и до Центъра за обслужване на клиенти в Добрич. Жалбата е постъпила в компанията на 6 март 2008 година. На 11 март 2008 е изпратен отговор до клиента, в който е обяснено, че тарифният превключвател е сверен на 11 декември 2007 г. Консумираната електроенергията е преразпределена в съответствие с методика, утвърдена в Общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия през електроразпределителите мрежи. Относно цитираната фактура от дата 31 януари 2008 година, в отговора до клиента са посочени отчетените показания и е обяснено, че няма прехвърляне на служебни  киловатчасове и че стойността на фактурата е реална. С цел окончателното изясняване на случая, компанията отново ще извърши проверка на състоянието на тарифния превключвател на електромера на клиента".
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА КАКВИ СА КРИТЕРИИТЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ ОТ НОЩНА КЪМ ДНЕВНА ТАРИФА НА ЕЛЕНРГИЯ В СМЕТКИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди