изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:47 EET
Простреляха "писателя на мафията"    
Новини

Авторът на книги за силовите групировки Георги Стоев почина в "Пирогов", след като бе прострелян в главата.



Георги Стоев беше прострелян с три куршума по обед. Писателят мутра, както е известен Стоев, бе приет в критично състояние в "Пирогов", където бе опериран от неврохирурзи, но и след операцията състоянието му остана критично. Смъртта му е настъпила в 19.20 часа.

34-годишният Георги Стоев, който в последната си книга казва "Добре дошли в държавата на Маджо", е прострелян в квартала, в който живее, пред очите на човек, с когото имал среща, за да обсъди четвъртата си книга.


Всъщност Стоев имал среща с двама души, но вторият не се появил. По писателя са стреляли двама, не маскирани, непознати за очевидците, които избягали пеш от зоната край хотел Плиска.

Говорител на СДВР каза, че човекът, с когото се е видял, е радактор.

Георги Стоев казва, че е свидетел на създаването на силовите групировки у нас. Дори твърди, че лично на него са му възлагани поръчки за убийства.

bTV научи, че Стоев отложил четвъртата си книга като се оправдал пред издателите с творческо зацикляне. Ръкописът трябвало да бъде предаден на 2 април, но тогава Стоев казал на издателите си, че дори не е започнал да пише. Изненадващо им предложил да даде художествен роман. Днес на последната среща със Стоев не е присъствал никой от издателството, което го подкрепя през последната година.

Ако се съди по съдържанието на трите книги за българския ъндърграунд, заподозрените за покушението срещу Георги Стоев са десетки.

В предаването "Сеизмограф" на bTV, на 29 март, писателят Георги Стоев разкри подоробности за групировките и войната на генералите и заяви, че има полицейски чадър над престъпността в България, на всякакви равнища. Георги Стоев изтъкна тогава, че не го е страх от разплата.

Някои от книгите, на които е автор Георги Стоев са:

"BG Кръстника 3: Любен Гоцев - истинският Кръстник"; "BG Кръстника 2: Маргина, Бойко и другите"; "BG Кръстника (Истинската история на Маджо)" - книга първа; "СИК" – книга в три части; "ВИС-2"; "ВИС" (вж. повече за книгите).

Името на Георги Стоев беше замесено в скандал около книгите. Колегата му Петър Христозов го обвини, че е "писател менте", който го карал да му пише книгите срещу заплащане. За български медии Стоев заяви преди време, че Христозов иска да се намеси в скандала между него, Маджо и Любен Гоцев.

За по-малко от 24 часа това е вторият тежък инцидент в София. Снощи в столичния квартал "Люлин" беше застрелян още един мъж - изпълнителният директор на "Автоменергоремонт" Борислав Георгиев.

btv.bg

 


Сходни връзки

Простреляха "писателя на мафията" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди