изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:07 EEST
СТАРИ ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРЕЧАТ НА ИНВАЛИДИТЕ ДА РАБОТЯТ ПО ПРОЕКТИ    
НовиниОтчетно събрание за работата си през 2007 година проведе в петък Съюзът на инвалидите в Добрич. В него членуват около 500 хора с увреждания. В отчета си председателят Олег Темелков посочи проявите, в които са участвали членовете на организацията на местно и трансрегионално ниво, за реализацията на проекта "Спортни мероприятия за хора с увреждания", за пътуването до Кръстова гора.

Стана ясно, че сдружението на инвалидите "Надежда" в Добрич е получило през миналата година 12 лицензии за социални дейности. Те са получени след кандидатстване пред Агенцията за хора с увреждания.Удостоверенията обаче не могат да бъдат използвани за дейността на сдружението, защото се оказало, че то има задължения към Националната агенция по приходите. Когато ръководството му решило да кандидатства с проекти и изискало удостоверение от НАП за липса на задължения, се оказало, че старото му ръководство е натрупало през 2005 г. дългове от 1650 лева. Това се случило в резултат на наемането по различни програми на работа на хора, на които не са им били платени вноските за осигуряване. Това съобщи на проведеното отчетно събрание председателят на сдружение на инвалидите "Надежда" в Добрич Олег Темелков. Той предложи на върховния орган на управление да организацията да потърси сметка от бившия председател защо парите не са били внесени и откъде трябва да се осигурят, за да може сдружението да кандидатства по проекти, за да извършва дейности и да осигурява работни места за своите членове. Стана ясно, че голяма част от даренията, които сдружението е получило през 2007 г. са били от кандидатите за кметове на Добрич. Освен парични суми, те са подарили микробус, хладилник, микровълнова печка и др.
 


Сходни връзки

СТАРИ ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРЕЧАТ НА ИНВАЛИДИТЕ ДА РАБОТЯТ ПО ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди