изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:53 EEST
КОЕВ ТРЕНИРА У ДОМА ЗА ГОЛЕМИ СТАРТОВЕ В ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ    
НовиниВ родния си град Добрич се прибра колоездачът Красимир Коев. До края на месеца той ще се подготвя за професионални състезания в Испания и Португалия от май до средата на юли.

Вниманието му обаче най-вече е насочени към Обиколките на Португалия и България, който са през август и септември. Само преди няколко дни Коев зае второ място в надпреварата за активност в “Класика Лодио” в Испания. Той измина 185 км и пресече финалната линия втори от 58 завършили колоездачи. Стартира ли са 160, но над стотина от тях не са могли да се преборят с тежките метеорологични условия. В момента Краси защитава цветовете на “Палмейраш Ризорт – Изида” от град Тавира. От името на своите съотборници той изказа специална благодарност към един от спонсорите на тима – добричкият бизнесмен Младен Матеев.

“Дано и други да последват неговия пример. Г-н Младен Матеев е човек, който през последните години изключително много помага не само на португалския клуб по колоездене, но и на отбора в Добрич. Благодарение на него нашия град вече е сред водещите тенис-центрове. Добрич разполагаме с прекрасна база, на която биха завидели много елитни клубове. Провеждат се и много престижни турнири. Тази инвестиция е неоценима. Или поне сега любителите на спорта могат да я оценят, защото знаят спортният комплекс в градския парк в какво окаяно състояние беше. В много благотворителни инициативи г-н Матеев е откликвал без да е имал желание да се афишира неговата подкрепа. Не са малко и празниците, в които е радвал децата на Добрич с безплатни сладоледи. Наскоро във вашия вестник прочетох една статия, че за 3 месеца той помогнал за лечението на малко детенце. Това красноречиво доказва, че е човек с благородно сърце. Казвам това, защото останах изненадан от атаката на местни спортни деятели срещу него. Това, че те не са разтълкували решението на местните общински съветници правилно спрямо базите, си е техен проблем, но не трябва да използват медиите да нападат безпричинно. Бил съм на много места по света, но такова отношение към спонсори не съм срещал. Такива сцени само могат да отблъснат инвеститорите от Добрич и човек като г-н Матеев да спре да помага. 

Българските клубове трябва да се научат на много работа, последователност и точност, за да бъдат постигнати големи резултати. Убеден съм, че като председател на ПК “Спорт и младежки дейности” към Общинския съвет г-н Матеев, ще спомогне за развитието на спорта в Добрич. Друг е въпросът, че българинът не обича да бъде контролиран”, сподели в редакцията на НДТ Красимир Коев, който през 1998 година спечели Обиколката на България. Той каза още, че е изключително радостен от факта, че неговият бивш треньор Николай Люцканов е назначен на работа в добричкия тим. “Очаквам развитието на местните колоездачи да тръгне във възходяща линия”, е мнението на Коев. НДТ     
 


Сходни връзки

КОЕВ ТРЕНИРА У ДОМА ЗА ГОЛЕМИ СТАРТОВЕ В ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди