изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:44 EEST
СПОРТИСТ №1 НА ДОБРИЧ ЗА 2006 ГОДИНА СЕ ОТКАЗА ОТ СПОРТА, ЛИПСВАЛИ ПАРИ    
СпортЩангистът Светлин Маринов, който бе избран за Спортист №1 на Добрич за 2006 година, се отказа от спорта. Тежкоатлетът сподели, че от 2-3 седмици не е влизал в спортната зала и не смята да продължава с вдигане на тежести.

До това решение стигнал, след като от клуба месечно му давали само 100 лева. “Вече съм на 20 години, а трябва да печеля средства. След като от спорт не мога да получа една нормална заплата, която да ми стига за месечна издръжка, съм принуден да се захвана да работя и да печеля от нещо друго”, каза Светлин Маринов, който е национален състезател. Той е готов да преосмисли решението си само ако неговият клуб или друг отбор му предложат пари, които ще му позволят да се издържа. Личният му треньор Тодор Кирчев сподели, че на този етап неговия клуб нямат тази финансова възможност да му дават по голяма заплата. Затова и няма да пречат на състезателя, ако друг клуб по поиска. “Светлин има потенциал и трябва да продължи със спорта”, е мнението на специалиста.

Пред репортер на НДТ помощник треньорът в националния тим Златан Ванев преди няколко дни проведе разговор с Маринов и го увери, че проблемите със заплащането ще се решат, но все още никой не е потърсил добричкия щангист.

Маринов тренира от 7 години. 6 пъти е участвал на Европейски първенства. Най-доброто му класиране е четвърто място в двубоя. Има медали от отделните движения. Три пъти е републикански шампион и веднъж е участвал на Световно първенство за юноши до 20 години. Стана 13-и на шампионата на планетата, провел се в Китай. НДТ

 


Сходни връзки

СПОРТИСТ №1 НА ДОБРИЧ ЗА 2006 ГОДИНА СЕ ОТКАЗА ОТ СПОРТА, ЛИПСВАЛИ ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди