изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:18 EEST
ДВАМА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВО ПРЕДИ 15 ГОДИНИ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич призна за виновни Димитър Генчев и Велико Стоев от генералтошевското село Красен за виновни в това, че на 21 април 1993 г. в съучастие като съизвършители, в силно раздразнено състояние, причинено от пострадалия с противозаконно действие, са умъртвили своя съселянин Иван В. Стоянов.

47-годишният Генчев и 70-годишният Стоев получиха наказание по 11 месеца „лишаване от свобода”, съобщават от пресслужбата на съда. Те трябва да заплатят солидарно на бащата на жертвата обезщетение от 10 хил. лв. ведно със законната лихва от датата на инцидента за причинените му морални щети и страдания.

Делото срещу двамата е било образувано в Окръжен съд – Добрич, на 19 февруари т.г.

През 1993 г. двамата осъдени и потърпевшият Иван Стоянов работели в земеделската кооперация на с. Красен. На 21 април 1993 г. вечерта тримата употребили алкохол в кръчмата на селото и се скарали. Спречкването прерастнало в сбиване, при което 39-годишният Стоянов извадил нож. Той нанесъл два удара с нож на Стоев, който получил порезно нараняване в гърдите. В с. Изворово тримата отново се сборичкали, Генчев успял да вземе ножа на пострадалия и да му нанесе удар в шията. Стоянов е починал на място от кръвозагубата.

В досъдебното производство е изяснено, че двамата осъдени са били в състояние на силно раздразнение, причинено от пострадалия с повдигнатия от него скандал, с нараняването на Стоев с нож и с противозаконното му действие, като тръгнал към тях с нож в ръка.

Двамата нямат предишни осъждания и се ползвали с добро име в с. Красен. Присъдата може да бъде обжалвана в срок от 15 дни пред Апелативен съд – Варна. НДТ

 


Сходни връзки

ДВАМА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВО ПРЕДИ 15 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди