изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:08 EET
ИЗДИРВАТ НАРКОМАН, СЪДЯТ ГО ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА    
Ред и сигурностЗа общодържавно издирване от Окръжния съд бе обявен Йордан Ж. Йорданов от Добрич, който е обвинен в притежаване и разпространение на наркотици в условията на опасен рецидив.

От пресцентъра на съда обявиха, че магистратите са изменили мярката му за неотклонение „парична гаранция” в най-строгата „задържане под стража”. Причина за налагането на тези санкции е неявяването на Йорданов на насроченото за вчера наказателно дело срещу него. Съдът не даде ход на процеса, защото присъствието на подсъдимия е задължително при такова тежко обвинение.

27-годишният Йорданов е заловен на 12 септември м.г., след като продал една „десятка” хероин на свидетел по делото и уговорил доставка с друг. Химическата експертиза установява, че дрогата е с тегло 0,037 грама със съдържание на диацетилморфин 36,1%. Вещите лица оценяват дозата на 3,33 лв., но в досъдебното производство е установено, че купувачът е платил за нея 10 лв. Според обвинението Йорданов е продал наркотика с пряк умисъл.

Той се е възползвал от правото си да не дава обяснения на досъдебното производство.

Обвиняемият е зависим от наркотици от около 8 години. Осъждан е ефективно за кражба, изнасилване и разпространение на наркотици. В затвора обаче се е проявил като дисциплиниран, с чувство за самоконтрол работник и е награждаван два пъти. По данни на прокуратурата срещу него се водят още три досъдебни производства за кражби в Първо РПУ – Добрич и РПУ – Албена. Подсъдимият е с основно образование, неженен, неработещ. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗДИРВАТ НАРКОМАН, СЪДЯТ ГО ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди