изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:31 EEST
БИВШ УПРАВИТЕЛ НА ВиК ОБЖАЛВА 5 ГОДИНИ ЗАТВОР    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич даде ход на жалбата на бившият управител на местното ВиК Георги Г. Господинов и Кольо П. Колев, който е екс  началник „Производствен отдел” във водното дружеството. Двамата не са съгласни с осъдителната присъда, постановена от Районен съд – Добрич. От пресцентъра на Окръжния съд ни информират, че  Господинов и Колев обжалват наложените им по 5 години „лишаване от свобода”.

 На 7 декември м.г. първата инстанция е признала за виновни 62-годишния Господинов, 67-годишния Колев и 34-годишния Васил А. Стоянов в присвояването на 20 238 лв., собственост на „ВиК” ЕООД – Добрич. Господинов е действал в качеството си на длъжностно лице – управител на дружеството, в съучастие със Стоянов от с. Игнатиево и Колев от Добрич. През май и юли 2003 г. те са използвали две фактури, издадени от името на ЕТ „Стройпроект – 5 – Ирина Георгиева от гр. Варна и четири броя платежни нареждания, издадени от „ВиК” Добрич, чрез които са присвоени част от парите. За улеснение на едното деяние, той е допуснал съставянето на официални документи с невярно съдържание – въпросните фактури. С тях са удостоверени неверни обстоятелства – направа на хидроизолация на помпена станция „Каварна” 1. Колев и Стоянов са признати за виновни съответно за съставянето и използването на две фактури с невярно съдържание на името на „Строй Комерс Груп” ЕООД – Варна, с които е присвоена друга част от средствата. Потвърдена е вината им и при съставянето на неистински протоколи „образец 19” за удостоверяване на завършването и заплащането на строително-монтажни работи на помпена станция „Каварна” 2.

Вчера защитата на Господинов и Колев поиска въззивният съд да допусне нови доказателства. Поискано бе Окръжна прокуратура – Добрич, да изготви справка за образуваните досъдебни производства срещу Господинов от 2003 г. до сега и по колко от тях са произнесени осъдителни или оправдателни присъди. Предстои тричленният състав на ДОС да се произнесе по поисканите допълнително доказателства.

Процесът ще продължи на 13 май. НДТ

 


Сходни връзки

БИВШ УПРАВИТЕЛ НА ВиК ОБЖАЛВА 5 ГОДИНИ ЗАТВОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди