изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:38 EEST
”Фигаро”: Кръв и загадки в българската политика    
Европейски съюзЕвропейският съюз призова България да предприеме спешни действия за борба с организираната престъпност, пише британският вестник "Индипендънт", цитиран от БТА.

В рамките на 24 часа бяха убити двама известни българи, посочва и електронният сайт на Би Би Си Нюз.
В "Индипендънт" е цитирано изявлението на говорителя на Европейската комисия Марк Грей, че за жалост такива убийства са станали редовно явление през последните няколко години и че няма ефективно съдебно преследване. За последните седем години в България са извършени над 150 убийства, които в повечето случаи се смятат за отмъщения и рядко стигат до съда, пише "Индипендънт".
Организираната престъпност разяжда българското правителство. София е в шок след убийството на две известни личности, Брюксел - също, пише френският в. "Фигаро". В българската политика има много кръв и загадки. От два дни балканската държава, която скоро влезе в ЕС, е потресена от убийствата само за едно денонощие на изпълнителния директор на енергийната компания "Атоменергоремонт" Борислав Георгиев и на автора на книги за българската мафия Георги Стоев. ЕК реагира на тези събития и призова София да вземе спешни мерки за оздравяване на висшите сфери в държавата.
От влизането на България в ЕС Брюксел не е престанал да критикува мащаба на корупцията и организираната престъпност в бившата комунистическа страна, където в последните години бяха убити десетки бизнесмени, висши мафиоти и други престъпници, отбелязва "Фигаро".
Всъщност, това е общ проблем за всички бивши комунистически страни, където от десетилетия има срастване на политиката, парите и структурите, но тези връзки са особено очевидни в България, смята френският вестник.
dir.bg
 


Сходни връзки

”Фигаро”: Кръв и загадки в българската политика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.95 секунди