изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:41 EEST
ОТЛИЧИЯ ЗА СОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" ОТ "ОРФЕЕВА ДАРБА"    
ОбществоЧетвъртокласникът Деян Дженков от СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич и преподавателят по акордеон Ивелина Илиева се завърнаха с отличия от четвъртия национален конкурс за музикално и танцово изкуство с международно участие "Орфеева дарба".

Той се проведе от 29 март до 5 април в София, негов организатор бе национален форум "Орфеева дарба", под патронажа на столична община и със съдействието на СУ "Св. Климент Охридски", Централен военен клуб и др. В раздел "Класически инструменти" във втора възрастова група Деян Дженков спечели трето място и бронзов медал. Преподавателят му Ивелина Илиева е отличена с диплом за педагогически успехи. Тя обясни, че такива дипломи са получили само четирима учители по акордеон. Журито в раздела "Класически инструменти" бе председателствано от доц. Петър Маринов - преподавател в музикалната академия в Пловдив и в софийския университет. 
Конкуренцията беше много силна, почти нямаше разлика в качеството на изпълненията на децата, разказа Ивелина Илиева. "Наградите ни са много ценни, защото се състезавахме с изпълнители от музикални училища", посочи тя. И допълни, че  изпълнителите - от София, Пловдив, Дряново и др., са били разделени в две категории - професионалисти и аматьори. Деян Денков е бил включен в надпреварата на професионалистите. В конкурса с изпълнения на акордеон е участвал още един възпитаник на СОУ "Св. Климент Охридски" - Стоян Стоилов. Той също се представи много добре, според председателя на журито малко не му достигна за медал, разказа Ивелина Илиева.
Следващото участие на талантливите акордеонисти на СОУ "Св. Климент Охридски" ще е в националния конкурс "Танцуващи клавиши" в Нови пазар в края на април. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИЯ ЗА СОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" ОТ "ОРФЕЕВА ДАРБА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди