изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:29 EEST
Мениджъри от Европа могат да се обучават в Китай    
КитайМениджъри от 27-те страни-членки на Европейския съюз имат уникалната възможност да научат бизнес китайски и да добият ценен професионален опит в Китай.

До 1 юни 2008 г. желаещите трябва да заявят желанието си за участие в междуправителствения проект между Европейския съюз и Китай - Програма за обмен и обучение на мениджъри от ЕС и Китай /"EU-China Managers Exchange and Training Programme"(METP)/.

По време на 10-месечната програма мениджъри от ЕС, одобрени за участие в програмата, ще участват в 7-месечно обучение за междукултурен обмен, обучение по бизнес китайски, специализирани семинари, посещения в китайски компании, градове и институции.

В допълнение, участниците ще придобият и ценен професионален опит чрез тримесечен стаж в китайска или европейска компания, работеща в Китай. Всички участници, преминали успешно през обучението и стажа, ще получат официална диплома, подписана от посланика на Европейския съюз в Китай. На участниците се осигурява субсидия за периода на пребиваване в Китай и се покриват всички такси за обучение.

Специалната програма се изпълнява от Университета за международен бизнес и икономика в Пекин. Целта му е участниците да получат знания по китайски език, бизнес и култура, както и да използват успешно придобитите знания за бъдещото развитие и кариерата си за успешната работа на тяхната компания или организация.  

Проектът е предназначен за мениджъри на малки и средни предприятия и неправителствени организации, както и за индивидуални предприемачи с интерес към Китай. Желаещите да вземат участие в проекта не трябва да знаят китайски език.

Те трябва да са на възраст между 26 и 40 години и да имат минимум пет години професионален опит. Освен подходяща академична квалификация, кандидатите трябва да представят и бизнес план за времето на техния престрой в Китай.

Кандидатите, които успеят да убедят журито в Европа и Китай в приложимостта на своя бизнес план, ще получат покана за лично интервю. Интервютата ще се проведат през месец юли 2008 г. в Брюксел или Пекин.  

Програма за обмен и обучение на мениджъри от ЕС и Китай е четиригодишна инициатива на Европейската комисия и китайското правителство и е разделена на четири части, всяка от тях с продължителност десет месеца.

Първите две издания вече бяха проведени успешно и сега тече кампанията за подаване на документи за участие в третия сезон, който ще стартира през месец октомври 2008. Като цяло програмата има за цел да осигури обучение и придобиване на практически умения на 200 мениджъра от ЕС и 200 от Китай, разработени съгласно техните индивидуални потребности.

expert.bg

 


Сходни връзки

Мениджъри от Европа могат да се обучават в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди