изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:28 EEST
ЦДГ №10 СИ ОСИНОВИ ЗАЙЧЕТАТА СЛЪНЧИЦЕ И ЗВЕЗДИЧКА    
НовиниДецата от детската градина, която тази година чества 40-годишен юбилей, засадиха и ябълково дръвче в Центъра за защита на природата и животните, където вчера бе техният пролетен празник


"Мило зайче, кръщаваме те с името Слънчице. Бъди здраво, все така пухкаво и сладко!" и "Мило зайче, кръщаваме те с името Звездичка. Бъди здраво, бяло и игриво!" Това пожелаха вчера малките Еми от група "Мечо Пух" и Васко от група "Звездичка" на Целодневна детска градина №10 "Слънчице". Децата от забавачницата станаха осиновители на малките зайчета като поемат тяхната годишна издръжка. Еми и Васко, които са родени на една и съща дата с тях, станаха и техни кръстници. Подариха им огромни оранжеви моркови, пълни с истински моркови и зелена салата.
Директорът на детската градина Пенка Миланова получи удостоверението за осиновители, което бе връчено от директора на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. ЦДГ №10 е единственото учебно заведение, което в момента е осиновител на животни в зоопарка. Около 15 бизнесмени от Добрич са поели издръжката на част от животните. Всички питомци в Центъра за защита на природата и животните имат и осиновители от Швейцария, съобщи Севдалина Венкова.
Вчера децата, подпомогнати и от възрастните, засадиха и ябълково дръвче в двора на зоопарка. Някои от тях дори не искаха да си тръгнат в очакване то да се разлисти и даде плод. В слънчевия пролетен ден те изпяха много пролетни песнички. Участваха с ентусиазъм в подготвените от екипа на Центъра за защита на природата и животните игри.
Пролетния празник на децата споделиха и техните гости зам.-кметът Камелия Койчева и директорът на дирекция "Образование" Нейчо Нейчев.
Пролетният празник в зоопарка е част от проявите, посветени на 40-годишния юбилей на детската градина, който се отбелязва през тази година. Кулминацията му ще бъде градинско парти на 1 юни. В момента в детската градина върви трескава подготовка за тържеството. Подготвя се и празничният концерт-спектакъл, с който ЦДГ "Слънчице", който също е посветен на юбилея.
 


Сходни връзки

ЦДГ №10 СИ ОСИНОВИ ЗАЙЧЕТАТА СЛЪНЧИЦЕ И ЗВЕЗДИЧКА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦДГ №10 СИ ОСИНОВИ ЗАЙЧЕТАТА СЛЪНЧИЦЕ И ЗВЕЗДИЧКА
Автор: Anonymous да 2008-04-10 @ 09:25 EEST
А кокошчици кога ще се осиновят?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди