изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:19 EEST
ХОЛАНДЦИ КУПУВАТ "КЕЙБЪЛТЕЛ"    
ИкономикаОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщават, че е разрешено придобиването на пълен косвен контрол върху "Виком България" ЕАД и "Кейбълтел" ЕАД, от страна на "Уайлд Маунтин Холдинг Б.В.", Холандия.

Според експертите на комисията, концентрацията касае пазара на разпределение на телевизионни програми по кабелен път, достъп до Интернет и телефония. Сделката ще се осъществи чрез закупуване на 100 % от акциите на "Рамфорд Комюникейшънс Лимитед" - Обединено кралство, която до момента е притежавала българските дружества индиректно.
От комисията добавят още, че след извършено проучване са установили, че досега холандският холдинг не е развивал дейност на българския пазар и в резултат на сделката не се очаква промяна в структурата на пазара у нас. Пред комисията компанията е декларирала намерения за инвестиции, консолидация на сектора, развитие на използваните технологии и повишаване качеството на услугите.
 


Сходни връзки

ХОЛАНДЦИ КУПУВАТ "КЕЙБЪЛТЕЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди