изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:16 EEST
”Таймс” ни разсипва    
По светаВисокопоставени служители на българското правителство вчера бяха обвинени във връзки с организираната престъпност, пише днес лондонският вестник "Таймс".

В остър доклад бе описан провала на управляващата коалиция да изкорени корупцията или да осъди когото и да било за повече от 150-те гангстерски убийства, посочва вестникът в авторски материал на един от кореспондентите си за Европа, Дейвид Чартър. Тайните на правителството са били издавани на фигури от мафията, замесени в търговията с наркотици, а един от министрите се срещал редовно с подземни босове, се казва в доклад на депутати, в който се разследва корупцията във вътрешното министерство. Печалбата от търговията с наркотици била насочвана към терористични групировки в Ливан и другаде из Близкия изток, посочва вестникът.
"Българските престъпни групи, които се занимават с незаконна търговия на наркотици понякога работят заедно с граждани на арабски държави, свързани с терористични организации . . . Ние можем да направим извода, че част от парите от контрабандата на наркотици се използват за финансиране на дейността на терористични организации като Хизбула, Ислямски джихад и християнските милиции", се казва в доклада на членовете на парламента. Документът бе представен след като писателят Георги Стоев и бизнесменът Борислав Георгиев бяха застреляни по-рано тази седмица. Докладът бе изготвен и след като Европейската комисия призова към незабавни действия срещу корупцията и организираната престъпност, като в случая става дума за възможността да се спре отпускането на близо 6,5 милиарда евро, пише вестникът. ЕС се притеснява и от факта, че евентуални санкции ще доведат до разпадането на правителството на премиера-реформист Сергей Станишев.
Трипартийната коалиция реши да приеме реформите, предложени от вътрешния министър Румен Петков. Но според някои наблюдатели, пише вестникът, разчистването на правосъдната система и полицията може да започне едва след като г-н Петков - една от силните фигури в Социалистическата партия на премиера - бъде отстранен. А докато коалиционните партньори заседаваха, съдът отново отложи важно дело срещу гангстери, посочва "Таймс" (делото срещу Маргините и групата им - бел.ред.)
dir.bg
 


Сходни връзки

”Таймс” ни разсипва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди