изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:06 EET
ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ЕТАП ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЦЕНТЪРА ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ В С. НОВА КАМЕНА    
Новини В края на месец февруари започна изпълнението на дейност "Строителство" по проект "Изграждане на извънкласен център за работа с деца в читалището в село Нова Камена".

Той е втори пореден проект за община Тервел, при който общината е партньор на друга организация за реализиране на проект, фокусиран върху общинска собственост /читалището в село Нова Камена/ и насочен към създаване на нова общинска дейност - звено за работа с деца в населено място извън общинския център. Първият такъв проект за общината беше приключилото в края на месец март  изграждане на квалификационен център в Тервел по Програма ФАР.
Проектът в с. Нова Камена е дело на сдружение с нестопанска цел "Бъдещето е в нас", в което членуват млади хора от град Тервел и община Тервел. 78 % от общата стойност на бюджета на проекта се осигуряват от Социалноинвестиционен фонд-София, а останалите 22 % - от бюджета на община Тервел.
Основната дейност е обновяване на читалищната сграда чрез укрепване на конструкцията й, обособяване и ремонтиране на три помещения за ателие по керамика, ателие по приложно изкуство и библиотека, изграждане на нови санитарни възли и частичен ремонт на сцената и покривната конструкция. Към момента стария прогнил и опасен за децата гредоред е заменен от нова стоманенобетонна плоча, а стените са укрепени с нови конструкции.
Паралелно с ремонта бяха проведени процедури за избор на доставчици за мебели и оборудване на новия център.
Крайният срок, в който проектът трябва да приключи, е 30 юли. Новият център ще започне работа с деца в началото на идната учебна година.
 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ЕТАП ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЦЕНТЪРА ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ В С. НОВА КАМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди