изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:42 EEST
Нов комисар по въпросите на здравеопазването    
Европейски съюзС 446 гласа "за", 7 "против" и 29 "въздържали се", членовете на ЕП одобриха кандидатурата на представителката на Кипър Androula Vassiliou за комисар по въпросите на здравеопазването и сигурността на храните, след като на 1-ви април мина нейното изслушване от депутатите.

Г-жа Vassiliou беше номинирана, след като предишният комисар Marкos Kyprianou беше назначен за министър на външните работи в новото кипърско правителство и подаде оставка като член на Комисията.

 

По време на изслушването си от комисиите по околна среда, земеделие, вътрешен пазар и заетост на 1-ви април, г-жа Vassiliou увери депутатите, че напълно съзнава факта, че портфейлът на здравеопазването засяга всички и има голямо отражение върху всекидневния живот. След това допълни, че “ние трябва да работим заедно за достигането на високи нива на обществено здраве и сигурност на храните, които гражданите очакват и изискват”.

 

Androula Vassiliou подчерта също така, че здравето е богатство и тя е решена да работи усилено, за да осигури висок здравен стандарт за гражданите на ЕС, независимо дали те са в Румъния, Швеция, Обединеното кралство или Кипър.

 

Г-жа Vassiliou ще остане на този пост до изтичането на мандата на настоящата Комисия на 31 октомври 2009 г.

 

 

Теодор Стойчев

 


Сходни връзки

Нов комисар по въпросите на здравеопазването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди