изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:31 EET
И Барак Обама ни посочи с пръст    
По света
Смятам, че е важно да се отбележи, че дори кандидат за президент на САЩ обръща внимание на настоящата ситуация, свързана с организираната престъпност и корупцията в България.


Това заяви американският посланик у нас Джон Байърли по повод вчерашното предупреждение на сенатор Барак Обама към кандидатката за наследник на Байърли Нанси Мекълдауни, че в България мафията и корупцията все още са доста силни и я посъветва да се бори срещу тях.
Байърли каза това по време на онлайн разговор, предаде БГНЕС.
Ще посъветвам моя наследник да продължи моята работа, а именно да продължава да говори за необходимите промени, които трябва да настъпят, и да работи съвместно с хората, които са отдадени и ангажирани за тази промяна, за да ги подкрепи в постигането на тези промени, посочи посланикът на САЩ. По-сериозни мерки в борбата срещу престъпността означава прекъсването на връзките между организираната престъпност, сенчестия бизнес и българските политици, уточни Байърли.
Не можем да кажем дали и кога българите ще могат да пътуват без визи, но България е много по-близо до отпадането на визите сега, отколкото беше преди две или три години, каза от своя страна също в онлайн разговор генералният консул на САЩ Даниел Перон. Най-голямата пречка в момента за България да получи безвизов режим е броят на нелегални българи в САЩ и също така проблемът с организираната престъпност и корупцията. Те са заплаха за сигурността, която е трудно да бъде пренебрегната. Нелегалният престой държи процентът на откази тук по-висок, отколкото би трябвало да бъде, допълни Перон. dir.bg
 


Сходни връзки

И Барак Обама ни посочи с пръст | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди