изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:49 EEST
Добричкият окръжен съд посрещна ученици от ФСГ „В. Левски”    
ОбразованиеПо повод Деня на Българската Конституция и на юриста 16 април Добричкият окръжен съд посрещна днес 45 ученици от 10 и 11 клас на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”. Гостуването на учащите бе в рамките на два учебни часа по „Теория на правото”. Техен лектор бе зам.-председателят на ДОС и председател на „Търговско отделение” Георги Павлов.

  Той запозна учениците с историческото развитие на правораздавателната система в България от Освобождението до наши дни и със структурата на действащата съдебна система. Десетокласниците и единадесетокласниците проявиха жив интерес към начина, по който протича съдебния процес и към конкретни случаи от съдебната практика. Особено внимание предизвикаха въпросите свързани с участието на ненавършили пълнолетие деца в съдебното производство. Учениците от ФСГ „В. Левски”, които изучават счетоводни дисциплини, проявиха интерес към работата на „Търговското отделение” на ДОС и желание да посетят наказателен процес.

            По повод Деня на Българската конституция и на юриста съдиите от Добричкия окръжен съд ще участват в семинар на тема „ Гражданско-процесуалния кодекс”. Форумът ще се проведе от 14 до 16 април в курорта Св. Константин и Елена. Лектор по темата ще бъде Никола Хитров – съдия във Върховния касационен съд.
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд посрещна ученици от ФСГ „В. Левски” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди