изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:40 EEST
Управляващата коалиция вече не е единна    
Парламент

НДСВ отново ще каже в петък на министър Румен Петков да подаде оставка с начина на гласуване.



Председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов призова директно в парламента министъра на вътрешните работи Румен Петков да си отиде, за да остане правителството.

За да илюстрира критиките си към вътрешния министър парламентарният шеф на жълтата партия Пламен Моллов разказа един анекдот.

"Попитали Румен Петков трябва ли да си подаде оставката. А той отговорил не ми харесва въпроса, а можеше отговорът да се хареса на всички".

От парламентарната трибуна Моллов предложи да се повиши сигурността на информацията в МВР, да се контролира бюджета и използването на специалните разузнавателни средства, а всеки месец вътрешният министър да се отчита с доклад за реформите във ведомството.

По-късно в кулоарите на парламента жълти депутати коментираха, че утре НДСВ отново ще каже на министър Румен Петков да подаде оставка с начина на гласуване - някои от жълтите депутати щели да пуснат бюлетина въздържал се, а други направо щели да бламират правителството - тоест за първи път третата партия в коалицията няма да каже единно - "За" кабинета Станишев.

Опозицията ту влизаше, ту излизаше от пленарната зала по време на дебатите, а в края генерал Атанас Атанасов от ДСБ не пропусна да обяви, че имало и друго дело, Грабливи птици, което се криело умишлено, защото засягало депутати.

"Има едно оперативно дело, чувал съм от приятели, което носи наименованието на нощни грабливи птици, в което е събрана информация, включително за хора в тази зала и то е прехвърляно от една служба в друга, за да се скрие, но не можете всичко да скриете", съобщи Атанасов.

Опозицията е наясно, че макар и не напълно единни, управляващите ще оставят на власт кабинета Станишев. Дори всички депутати от НДСВ да гласуват въздържали се, гласовете на БСП и ДПС са 115 и са достатъчни правителството да остане. Освен от НДСВ, вероятно утре въздържали се ще гласуват и от "Атака".  btv.bg
 


Сходни връзки

Управляващата коалиция вече не е единна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди