изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:33 EEST
ОТ ДНЕС "ЕВРОПА ДИРЕКТНО" И В ДОБРИЧ    
НовиниВ 10 часа днес официално ще бъде открит Европейският информационен център "Европа Директно" към Бизнес център Добрич. Той се реализира по проект "Информационните услуги на Europe Direct на източната граница на Европа чрез Бизнес център Добрич".

 Приветствени думи ще бъдат отправени от Милена Дамянова, ръководител на отдел "Политически анализи" в представителството на Европейската комисия в София, и от зам.-кмета на Добрич Иван Колев. Както НДТ вече писа, проектът е на стойност 41 905.00 евро, от които половината осигурява Бизнес център Добрич. Продължителността му е една година и той ще обхваща общините Добрич, Генерал Тошево и Каварна. 
В България мрежата на "Европа Директно" започна да се изгражда от 2008 г. след провеждането през 2007г. на конкурс на Европейската комисия "Изграждане на приемни структури за информационните служби от информационната мрежа Europe Direct", референтен №  GCD/2008/BG/01. 50 процента от финансирането на центровете се осигурява от Европейската комисия, а останалите 50 процента от приемната структура. С откриването на информационните центрове в България и Румъния, общият брой на центровете "Европа Директно" в Европа е 475.  
 


Сходни връзки

ОТ ДНЕС "ЕВРОПА ДИРЕКТНО" И В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди