изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:04 EEST
В ДОБРИЧ СТАРТИРА ДЕСЕТИЯТ ЦЕНТЪР "ЕВРОПА ДИРЕКТНО"    
НовиниВчера в Добрич официално в присъствието на много гости и партньори бе открит десетият от общо 11 европейски информационни центъра "Европа директно" у нас. Той се реализира по проект "Информационните услуги на Европа Директно на източната граница на Европа чрез Бизнес център Добрич".

  • Центърът бе открит от зам.-кмета Иван Колев, който каза, че значимостта на този проект може да се опише чрез многобройните услуги, които центърът ще предоставя на своите клиенти. Офисът ще е своеобразен пункт на границата, чрез който фирмите и гражданите ще имат шанса да се запознаят с Европейския съюз и неговите структури, каза още той. При откриването на центъра Милена Дамянова от представителството на Европейската комисия в България заяви, че се надява новият център наистина да отговори на предизвикателствата и нуждите на повече жители в община Добрич и той ще направи по-директна връзката между гражданите и Европа. Успех на центъра пожела и един от главните виновници той да бъде факт в Добрич зам.-кметът Надежда Петкова, която е и председател на УС на Бизнес център Добрич.
    Откриването на офиса бе много тържествено под звуците на химните на България и ЕС, изпълнени от възпитаници на СОУ"Св.Климент Охридски".
    Стана ясно, че в България работят по проекта на ЕК общо 11 европейски центъра "Европа Директно". Част от тях имат като приемна структура общини, други търговско-промишлени палати, а трети - бизнес центрове. Финансирането е за срок от една година. Половината от него се осигурява от Европейската комисия, а останалата половина е собствено участие на приемащата организация. През втората половина на годината ще бъде обявена нова сесия, на която ще се оценяват проекти на нови приемни структури. Одобрените ще подпишат четиригодишни договори. При новата сесия обаче кандидатите от всички страни-членки на ЕС ще се състезават помежду си на равни начала. Все пак се очаква тогава България да има повече одобрени проекти.
    Макар и работещи отскоро останалите центрове "Европа Директно" сочат, че техни клиенти са и студенти, деца, пенсионери. В тях всички граждани и фирми могат да получат информация за ЕС, ще имат безплатен достъп до Интернет, чрез сателит ще могат да наблюдават заседанията на Европейския парламент. Центърът ще има изнесени точки в Генерал Тошево и Каварна, съобщи директорът на Бизнес център Добрич Правда Димова.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СТАРТИРА ДЕСЕТИЯТ ЦЕНТЪР "ЕВРОПА ДИРЕКТНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди