изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:48 EET
Българин е арестуван в Сърбия за производството на наркотици    
По светаВъпреки че не се съобщава самоличността на заподозрените в производство на синтетични наркотици в лабораторията, открита във Винча, според неофициална информация по случая са задържани двама сръбски и един български гражданин, съобщава белградското издание „Блиц”.


Българинът Радостин Димитров Тенев се смята за главният „химик” и задачата му е била да смесва субстанциите. Той е идентифициран на базата на откритите документи, но полицията проверява автентичността им.

Арестуван е и сръбски гражданин, брат на собственика на къщата, в която бе открита лабораторията. Задържан е и мъжът, пазил къщата, докато собственикът й е в Германия. Двамата сърби вероятно са помагали в производството на наркотиците.

Засега задържаните отказват да говорят пред полицията. Наложена им е мярка за неотклонение и днес се очаква да бъдат отведени пред съдия-следовател от Специалния съд за борба с организираната престъпност.

Междувременно полицията се опитва да установи кой още е бил замесен в трафика, защото се смята, че тримата задържани са само част от групата.

bnr.bg

 


Сходни връзки

Българин е арестуван в Сърбия за производството на наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди