изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:01 EEST
БЪЛГАРИЯ: ВУЛГАРНА ДЪРЖАВА    
Новини

Стенограмата от закритото заседание на комисията по вътрешен ред

СТЕНОГРАМАТА



Това беше в началото на скандала в МВР, когато за изслушване в комисията беше поканен бившия шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танов. След разказа му депутатите прецениха, че информацията, която са научили, трябва да бъде препратена на прокуратурата, защото по думите на председателя на комисията Минчо Спасов има данни за извършено престъпление от висшето ръководство на МВР.

Стенограмата от заседанието беше получена в редакцията на "Капитал" през последната седмица в плик без подател. Източник на вестника потвърди достоверността на текста, а части от него напълно съвпадат с цитатите, които комисията включи в официалния си доклад по случая. Това ни дава основания да вярваме, че документът е автентичен.

Даваме си сметка, че пълната стенограма съдържа множество имена, фрапиращи твърдения и чувствителна информация. Въпреки това взехме решение да я публикуваме, защото смятаме, че ситуацията го изисква по няколко причини. Разкритията от последните седмици разклатиха доверието в основни институции (за това пишем в предните части на вестника). Има достатъчно основания да се смята, че вместо да защитават обществения интерес, те работят срещу него. Изнесени бяха факти и твърдения, които говорят за тежка криза на демократичните отношения.

В такива моменти ролята на медиите като част от тези демократични отношения е много трудна. Трудна е и преценката къде минават етичните граници при публикуването на една или друга информация. Ние преценихме да публикуваме цялата стенограма, защото смятаме, че това е в обществен интерес. С огласяването й не твърдим нищо, нито пък обвиняваме някого. Даваме възможност на всеки сам да се запознае с казаното в парламентарната комисия. Добре информираните хора ще имат много повече аргументи да настояват за истината и за радикални реформи в МВР. В края на приложението сме извадили части от официалния доклад на комисията. В тях е отразена позицията на депутатите и отговорите, които вътрешният министър Румен Петков е дал ден след ген. Танов. За съжаление не разполагаме с пълния разговор от това заседание.
Щяхме да публикуваме и него. capital.bg
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ: ВУЛГАРНА ДЪРЖАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди