изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:54 EEST
Защо Петков си отиде от правителството?    
ПолитикаЗа съжаление у нас винаги правилните неща са се случвали под много силен натиск и основно под натиск отвън. И сега се случи по същия начин – обществото изрази своето отношение, опозицията поиска вот на недоверие, но решаващото действие беше на Европейската комисия. Това коментира в ефира на Дарик радио Атанас Атанасов – депутат от ДСБ.

Целият скандал в МВР е предизвикан от хора в БСП, които искат да премахнат Румен Петков. Такова мнение изрази Богомил Бонев в ефира на Дарик радио. „Тази оставка беше неизбежна, макар че поводът, по който е подадена, не е съществен. Тя е подадена по един виртуален повод”, коментира още бившият министър на вътрешните работи. Относно изказването на Атанасов в ефира на Дарик, той каза: „Преди мен говори едно духовно и физическо джудже, което си мисли, че благодарниe на него е станало нещо, и виждам как се е покачил на трупчета и се пъчи гордо. Смешно ми е, защото той не знае, че беше инструмент в една вътрешнопартийна битка в БСП”. Всичко изнесено от Ваньо Танов досега е лъжа, коментира още Бонев.

В коментар за оставката на вътрешния министър председателят на комисията по вътрешна сигурност Минчо Спасов от НДСВ каза: „Това беше една достойна постъпка, която Румен Петков показа, че г-н Румен Петков може да постъпва като европейски политик. Сега трябва да бъде проведена операция „Чисти ръце” независимо дали в тези звена или в новосъздали такива”.

„Не ме разглеждайте сред кандидатите за поста министър на вътрешните работи”, пък каза Ангел Найденов, говорител на Българската социалистическа партия, в ефира на Дарик радио. Според Найденов оставката на Петков е израз на определена последователност от негова страна. Той заяви тази готовност още пред две седмици пред ИБ на БСП, припомни Найденов.

Движението за права и свободи направи точен анализ и ако си спомнят, каза, че поема част от отговорността като политическа отговорност. Ние сме партия, която знае, че когато управляваш, носиш отговорност за всички сектори и в този смисъл поемаме своята отговорност, каза заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев и допълни: „Нашият извод беше, че оставката на министъра не решава въпросите и проблемите в МВР, както мождувпрочем и в момента е така. Но актът на Румен Петков е в контекста на това, което той заяви още в началото на кризата, че е готов да приеме политичаската отговорност и че ако това ще бъде полезно да го направи, тогава той каза „Аз съм готов веднага да го направя. ” Само че ние смятахме, смятаме и продължаваме да смятяме, че не беше времето Румен Петков тогава да си подава оставката, колкото и вие медиите да натискахте, защото в управлението има технология, която трябва да се спазва.”

Крайно закъсняла и взета под вътрешен и външен натиск е оставката на вътрешния министър, смята столичният кмет Бойко Борисов. Още със създаването на ДАНС беше ясно, че премиерът е загубил доверие в ръководството на министерството. Имаме едно разбито МВР, което обезглавено от към генералитет, каза Борисов пред Дарик. Съставът е демотивиран, подчерта Борисов. Който и да оглави министерството, ще му трябват няколко месеца, за да се запознае със ситуацията, което поставя под въпрос провеждането на реформите там, смята Борисов. По думите му, трябват няколко бързи промени в законите и политическа воля, за да се разграничи политическата работа от професионалната в МВР. Тройната коалиция няма ресурс да прави каквото и да било, каза още Борисов, а на вътрешното министерство ще му трябват години за да се възстанови. Неформалният лидер на ГЕРБ се съгласи с изказването на Богомил Бонев, че скандалът в МВР е предизвикан от хора в БСП, които са искали да премахнат Румен Петков.

darik.bg

 


Сходни връзки

Защо Петков си отиде от правителството? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди