изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:53 EEST
Бойко Борисов: Оставката на Румен Петков е закъсняло решение на премиера    
ПолитикаСофия. Приемам оставката на министъра на вътрешните работи Румен Петков като крайно закъсняло решение от страна на премиера. Това каза пред Агенция “Фокус” лидерът на ГРЕБ и кмет на София Бойко Борисов. По думите му - решението е взето под натиск, “тъй като създаденото напрежение вътре в страната и вън, беше огромно”.


Борисов бе категоричен, че натискът е породен от Европейския съюз, САЩ, демократичната общественост в страната и спада на доверието. “Не искам да забравяте, че само преди няколко дни премиерът твърдо стоеше зад Румен Петков, както и президентът. Какво се е променило за тези 2-3 дни?”, попита Борисов.
Той обясни, че приема оставката на Петков и като успех на обединената опозиция в искането на вот на недоверие. “Не мога да кажа дали това е полезно или не по простата причина, че не знам дали няма да се случи както с г-н Овчаров - да бъде издигнат”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
“Пасивът за държавата е ясен - тотална загуба на доверието в институцията”. За да се възстанови системата на МВР, трябва да минат години, смята Борисов. “Който и нов министър да дойде, му трябват 7-8 месеца само, за да се запознае с технологията на работа на системите в МВР, а камо ли да направи реформи”, коментира Борисов.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Оставката на Румен Петков е закъсняло решение на премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди